Filistinlileri yarı çıplak göçe zorladı

Filistinlileri yarı çıplak göçe zorladı

İsrail Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlileri yarı çıplak şekilde güneye göç etmeye zorladığı ortaya çıktı. Bir Filistinlinin evinin penceresinden çektiği görüntüler acı gerçeği bir kez daha

İsrail Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlileri yarı çıplak şekilde güneye göç etmeye zorladığı ortaya çıktı. Bir Filistinlinin evinin penceresinden çektiği görüntüler acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlileri yarı çıplak şekilde güneye göç etmeye zorladığı görüntüler ortaya çıktı. Bir Filistinlinin evinin penceresinden çektiği görüntülerde bir grup Filistinlinin üstleri çıplak, altlarında ise sadece iç çamaşırları olduğu halde güneye doğru hareket etmeye zorlandıkları görüldü.

Kayıtlarda yarı çıplak Filistinlilerin, tekerlekli sandalyesini iterek engelli kişiye yardım etmesi dikkat çekti.

İsrail'in Şifa Hastanesi ve çevresinde korkunç katliamlar gerçekleştirdiğini söyleyen Filistinli hukukçu ve akademisyen Rami Abdu görüntüleri X sosyal medya hesabından paylaştı.

İsrail ordusunun, Filistinlileri hastaneden atarak, canlı kalkan olarak kullandığını ve yarı çıplak göçe zorladığını söyleyen Abdu, İsrail'in tüm uluslararası yasa ve normları çiğnediğini belirtti. Abdu, İsrail askerlerinin kadınları, erkekleri ve çocukları öldürdüğünü, hastanenin bazı bölümleri ile çevredeki evleri ateşe verdiğini de vurguladı.

İsrail saha önce yaptığı bir açıklamada, Şifa Hastanesi bölgesindeki "operasyonlarının" devam ettiği bildirilmişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında şu ana kadar 170'ten fazla Filistinlinin öldürüldüğü, 800'ün üzerinde kişinin "sorgulandığı" açıklanmıştı.

ÖLÜ SAYISI 32 BİNİN ÜZERİNDE

Öte yandan, İsrail'in 170 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de ölü sayısı 32 bin 226'ya çıktı. Yaralı sayısının da 74 bin 518'e ulaştığı bildirildi

0x0-israil-sifa-hastanesindeki-filistinlileri-yari-ciplak-goce-zorladi-1711244611537.webp

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.