İsrail'in yedek askerleri isyan etti

İsrail'in yedek askerleri isyan etti

İsrail medyasının Cuma günü bildirdiğine göre, İsrail işgal kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, IOF'un yedek tugaylarının maruz kaldığı kötü muamele nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalıyor.

İsrail medyasının Cuma günü bildirdiğine göre, İsrail işgal kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, IOF'un yedek tugaylarının maruz kaldığı kötü muamele nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalıyor.

IOF'un yedeklerin geleceğine ilişkin bir planı olmadığı bildiriliyor ve bu da safları arasında artan memnuniyetsizliğe neden oluyor.

İsrail Walla'ya göre askeri yorumcu Amir Bohbot, "Yedek subaylar, ortalama 80 ile 90 gün arasında değişen bir süre boyunca yedek hizmete devam etmelerine rağmen kendilerine gelecek yıl için herhangi bir genel plan sunulmamış olmasından hoşnutsuzlar."

Benzer şekilde Bohbot, tek bir üst düzey İsrailli yetkilinin "yedek subaylarla yaklaşmakta olan muharebe rolleri hakkında konuşmadığını ve bunun sonucunda ailelerinin, şirketlerin , eğitim kurumlarının ve benzerlerinin belirsizlik içinde kaldığını" vurguladı. "

İsrailli yedek askerler İsrail rejimiyle uzun süredir anlaşmazlık içindeydi; geçen yıl Başbakan Binyamin Netanyahu'yu ve onun yolsuzluk suçlamalarından kendisini temize çıkarma çabalarını protesto etmek ve ordunun yapısını değiştirecek değişiklikler yapmak için geçen yıl aylarca protestolar düzenlediler. hizmet etmeme sözü verecek kadar ileri gidiyor.

Bu arada, kariyer askerleri olmadıkları için ordu dışında sıradan işleri olan yedek askerlere kötü muamelenin oluşturduğu baskı, halihazırda sıkıntı çeken İsrail ekonomisi için çok kötü olacaktır .

The Washington Post'un Pazar günü yaptığı bir analiz, Gazze'deki savaşın "İsrail"e günlük 220 milyon dolarlık, şu ana kadar yaklaşık 18 milyar dolarlık şaşırtıcı bir ek maliyet getirdiğini ortaya çıkardı.  

İsrail, yüksek ekonomik maliyetler nedeniyle yedek kuvvetlerini azaltmayı düşünüyor
Medya, İsrail hükümetinin 360.000 yedek askerin seferber edilmesini onayladığını ve şu ana kadar 200.000'den fazla askerin askere alındığını bildirdi.

Bu, ülke nüfusunun kabaca %4'üne tekabül ediyor 

Zorunlu askeri servis

Tüm İsrail vatandaşlarının 18 ila 21 yaşları arasında askerlik yapması gerekiyor; erkekler 32 ay, kadınlar ise 24 ay . Bu hizmet süresi sona erdikten sonra çoğunun yedeklerde görev yapması ve 40'lı yaşlarının başına kadar yılda birkaç hafta eğitim alması gerekiyor.

Rapora göre İsrailli yetkililer, "ülke ekonomisini olumsuz etkileyen yüksek ekonomik maliyet nedeniyle terhis seçeneğini değerlendiriyor."

İsrail medya kuruluşu, "Yedek askerlerin aylık maliyetinin yaklaşık 5 milyar şekel (yaklaşık 1,3 milyar dolar) olduğunu" belirterek, "yedek askerlerin eksik çalışma günlerinin maliyetinin yaklaşık 1,6 milyar şekel (yaklaşık 427 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor" dedi. "

İsrail hükümeti 360.000 yedek askerin seferber edilmesini onayladı. Şu ana kadar 200 binin üzerinde yedek asker askere alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.