Macron'dan skandal açıklama! "Değerli Tayyip Libya'dan çekilin!"

Macron'dan skandal açıklama! "Değerli Tayyip Libya'dan çekilin!"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan skandal açıklama! Erdoğan'ın Batı'ya yönelik tavrını yumuşatmasından 'oldukça memnun' olan Macron, Türkiye'nin Libya'dan çekilmesini istedi.

ABD'nin BM daimi Büyükelçisi Richard Mills'in birkaç gün önce Libya'daki Türk askerinin çekilmesi gerektiğini söylemesinin ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'da Türkiye'nin Libya'dan çekilmesini istedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a daha önce 'Değerli Tayyip' hitabıyla başlayan bir mektup gönderen Macron, Erdoğan'ın Batı'ya yönelik tavrını yumuşatmasından 'oldukça memnun' olduğunu ifade etti.

TÜRK ASKERİNİN LİBYA'DAN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ!

Son günlerde Ankara'dan gelen yumuşama sinyallerini memnuniyetle karşılayan Macron, Türkiye'nin son iki yılda, ABD ve AB'ye agresif bir tavır takındığını savundu. Atlantic Council'a verdiği mülakatta Macron, "Şimdi Libya'da Türk askerlerinin çekilmesiyle, Dağlık Karabağ'da, Suriye'de ve Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşürülmesiyle iyi sonuçlar alacağımızı umuyorum" diye konuştu. 

AÇIKÇA PKK'YI SAVUNDU

Türkiye'nin 2 yıl önce Suriye'de NATO ile koordinasyona girmeden operasyon düzenlediğini belirten Macron, "Suriye'de ABD öncülüğünde koalisyon askerleri olmasına rağmen Türkiye, ulusal bir bakış açısıyla Suriye Demokratik Güçleri'nin terörist olduğunu, PKK ile bağlantılı olduğunu, ki bunun bir kısmı doğru, belirterek operasyon başlattı. Ama koalisyon güçleri o dönem bu kişiler (Suriye Demokratik Güçleri) sayesinde IŞİD'e karşı mücadele ediyordu. Sonra birden bir üyemiz (NATO) gelip bu kişileri öldürmek istedi çünkü bunlar terörist oldu." diyerek terör örgütü PKK'yı savundu.

Öte yandan 2020 yılında Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürlerini savunması ve Fransa'daki Müslümanlara baskı yapmasıyla tepki toplayan Emmanuel Macron, Türkiye'nin yönünü yeniden AB'ye dönmesiyle birlikte yeni bir sayfa açtı. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.