Putin’in savaş planı deşifre oldu

Putin’in savaş planı deşifre oldu

ABD medyası, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Donbass’ı tanıma ve "barış gücü" gönderme kararını, Doğu Avrupa’daki eski nüfuzunu artırma girişimi olarak yorumladı.

Rusya ile Ukrayna arasında aylarıdır süren gerilim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donetsk ve Lugansk’ı tanıması ve Donbass bölgesine “barış gücü” gönderme kararı sonrasında resmen patladı.

Dün gece halka seslenen Putin, NATO ve ABD’ye de gözdağı vererek sakın karşı koymaya kalkmayın dedi.

Putin’in emri ve Rus birliklerin Ukrayna’nın doğusuna girişi uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Batı medyası ‘Üçüncü dünya savaşı başladı’ başlığını attı.

 

“PUTİN’İN SON OYUNU”

ABD’nin köklü gazetelerinden Wall Street Jurnal, dün gece yaşanan gelişmelerle ilgili ‘Putin’in son oyunu: Soğuk Savaş sonrası Rusya’yı ‘aşağılayan’ anlaşmaların çözüm vakti” başlığını attı.

Wsj ayrıca, “Moskova’nın askeri güçleri Ukrayna’yı tehdit ediyor, ancak daha büyük ödül, Rusya’nın Doğu Avrupa’ya kadar uzanan nüfuz alanını restore etmesi olacak.” ifadeleri kullanıldı.

İNGİLİZ BASINI

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, Putin’in Ukrayna’ya barış gücü göndermesini manşetten duyururken, Putin’in “Komünizmden kurtulmak mı istiyorsunuz? Ukrayna’ya gerçek komünizmden kurtulmanın onun için ne anlama geldiğini göstermeye hazırız.” sözlerini hatırlattı.

 

DAILY STAR

İngiltere merkezli Daily Star gazetesi ise Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gelişmeleri, “3’üncü Dünya Savaşı korkuları artıyor’ başlığıyla duyururken, “Bu, Covid 19’dan 3. Dünya Savaşı’na gerçekten yumuşak bir geçiş.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.