Scholz'dan İsrail'e sert

Scholz'dan İsrail'e sert

Gazze'de 5 aydan fazladır süren sivil katliamı için herhangi bir olumsuz açıklamada bulunmayan aksine İsrail'i cesaretlendiren eylemlerde bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz bu kez tavrını değiştirdi.

 Scholz, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği Kudüs'teki görüşmede, Gazze'de 31 binden fazla sivilin öldürülmesinin ardından Netanyahu'yu stratejilerini yeniden gözden geçirmeye davet etti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Ortadoğu'ya yaptığı iki günlük ziyaret sırasında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir araya geldiği görüşmede, Gazze'de sivillere yönelik katliam nedeniyle İsrail'in uyguladığı strateji üzerine "yeniden düşünmeye" çağrısı yapması dikkat çekti.

NETANYAHU'YA SERT TEPKİ

Kudüs'teki ortak basın toplantısında konuşan Scholz, İsrail'in Hamas'a karşı kendini savunma hakkının yanı sıra, Gazze Şeridi'nde uygulanan stratejinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Almanya Başbakanı, "Bu kadar yüksek maliyet, hedef ne olursa olsun haklı çıkarılabilir mi?" sorusunu yöneltti.

Netanyahu'nun Yanıtı ve Hamas'la Mücadele: Netanyahu ise Hamas'ın varlığı sürdüğü sürece barışın mümkün olmayacağını ifade etti. İsrail Başbakanı, Hamas'ın İsrail'e yönelik tehditlerine de dikkat çekti.

'1,5 MİLYON SİVİL NASIL KORUNACAK?'

Scholz, Refah şehrindeki olası bir kara harekatı ile ilgili endişelerini dile getirdi ve Netanyahu'ya, Gazze Şeridi'nde sıkışıp kalan 1,5 milyon sivilin nasıl korunacağını sordu. Alman Başbakan, "Askeri düşüncenin ötesinde bir insani mantık da bulunuyor" dedi.

'KALICI ÇÖZÜM ŞART'

Scholz, savaşın beş aylık süresi boyunca çoğu çocuk artan sivil kayıplara işaret ederek, terörle mücadelenin askeri yollarla değil, sürdürülebilir ve kalıcı çözümlerle mümkün olabileceğini belirtti. Görüşmede, Netanyahu'nun Scholz'un uyarılarına nasıl yanıt verdiği hakkında bilgi verilmedi.

Almanya Başbakanı'nın İsrail'e ve ziyaretin ardından Ürdün Kralı Abdullah ile bölgedeki durumu görüştü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.