Asgari ücret cebe girmeden 44 dolar eridi

Asgari ücret cebe girmeden 44 dolar eridi

Hükümet, işveren ve sendikalar arasında varılan mutabakatla asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlenmişti. 482 dolara denk gelen asgari ücret son kur artışlarıyla cebe girmeden 44 dolar eridi. Gelinen aşamada çalışanının alması beklenen asgari ücret

Hükümet, işveren ve sendikalar arasında varılan mutabakatla asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlenmişti. 482 dolara denk gelen asgari ücret son kur artışlarıyla cebe girmeden 44 dolar eridi. Gelinen aşamada çalışanının alması beklenen asgari ücret 1136 lira erimiş oldu.

Geçtiğimiz hafta yeni asgari ücret belli olmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıklamıştı. 400 liralık asgari ücret desteği de 500 liraya çıkarıldı.

Hükümet, işveren ve sendikalar arasında varılan mutabakatla belirlenen asgari ücret 482 dolara denk geliyordu. Ancak son kur artışlarıyla TL'deki değer kaybı artınca asgari ücret cebe girmeden 44 dolar eridi. Gelinen aşamada çalışanının alması beklenen asgari ücret 1136 lira erimiş oldu.

20 Haziran'da açıklandığında 482 dolar olan asgari ücret daha işçinin eline geçmeden bugün itibarıyla 438 dolara düşmüş oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.