Atilla Yeşilada dolar kuru hakkında öyle şeyler söyledi ki...

Atilla Yeşilada dolar kuru hakkında öyle şeyler söyledi ki...

Türkiye’nin en çok takip edilen ekonomistlerinden olan Atilla Yeşilada’dan dolar kuru hakkında dikkat çeken açıklamalar geldi.

Youtube kanalında Türkiye ve dünya ekonomisini değerlendiren Atilla Yeşilada en son yaptığı konuşmasında Merkez Bankası’nın kararından sonra dolar kuru için oldukça karamsar olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Merkez Bankası PPK toplantısından önce piyasaların bir rahatlama havasına girdiğini belirten Yeşilada dolar kuru için de bir geri çekilme olasılığını bulunduğunu belirtmişti. Yeşilada son çektiği videoda Merkez Bankası’nın kararının, yaşanan olumlu havayı biranda dağıttığını belirtirken dolar kuru için de oldukça karamsar konuştu.

DOLAR DÜŞECEK DEMİŞTİM AMA...

Yeşilada paylaşımında Türkiye'nin ödemeler krizi eşiğine geldiğini söylerken “Eğer Merkez Bankası’nın faiz kararı doğru alınsaydı. Dolar kurunun önce 7.50’ye daha sonra 7’ye kadar düşeceğini söylemiştim. İyi ki şartlı konuşmuşum şimdi artık öyle bir şey olmayacak. İnsanlar bir kez daha kazıklandığını hissediyorlar. Dolayısıyla arkadaşlar yüksek faizden kaçarken dolar kurunda boğulacağız. Bu noktadan sonra dolar kuru nerede duracağı konusunda size hiçbir fikir veremem” açıklamasını yaptı.

DOLAR REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Dolar kuru yeni haftaya yükselişle başlarken dün 8 lira barajını aştı. Dün gece kapanışını 8.08 lirada gerçekleştiren dolar kuru şuanda 8.16 lira seviyelerinde seyrediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.