'Kara para' iddiası gündem olmuştu: Türkiye'ye yanaşan o gemiye arama emri

'Kara para' iddiası gündem olmuştu: Türkiye'ye yanaşan o gemiye arama emri

Mv The Giver adlı geminin İran'a ithalatı yasak nükleer teknoloji ham maddesi ve ekipmanlarının sevkiyatının yapıldığını, bunun neticesinde kara para aklanacağına dair iddialar sosyal medyanın gündemine oturdu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişki

Mv The Giver adlı geminin İran'a ithalatı yasak nükleer teknoloji ham maddesi ve ekipmanlarının sevkiyatının yapıldığını, bunun neticesinde kara para aklanacağına dair iddialar sosyal medyanın gündemine oturdu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu gemide suç unsuruna rastlanılmadığını açıkladı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mv The Giver isimli geminin İran'a yasaklı madde taşıdığı yönündeki iddiaları üzerine araştırma yaptı.

Başsavcılığın yazılı açıklamasında, bazı sosyal medya hesaplarında, "Mv The Giver" adlı gemiyle İran'a gıda maddesi adı altında ithalatı yasak nükleer teknoloji ham maddesi ve ekipmanlarının sevkiyatının yapılmaya çalışıldığı, bu ithalat neticesinde kara para aklanacağı yönünde iddialar olduğu belirtildi.

SUÇ UNSURU YOK

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Verilen adli arama emri doğrultusunda 26 Haziran'da Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince birlikte koordineli şekilde söz konusu gemide yapılan aramada ve radyoaktiviteyi ölçen cihazlar ile gerçekleştirilen ölçümlerde herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır.

Açıklamada, sevkiyatla ilgili belgeler ve gemi seyrüsefer sistemindeki incelemede de suç unsuru tespit edilmediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.