Dezenformasyon ile itibar suikastına yeni örnek

Dezenformasyon ile itibar suikastına yeni örnek

Kübra Acar isimli vatandaş umreye giderken çektiği videosunun montajlanarak "Ben Hz. Meryem" şeklinde sosyal medyada paylaşılmasından dolayı lince uğradı. Avukatlarıyla hukuk mücadelesi başlatan Acar, olayın gerçek yüzünü böyle açıkladı.

Sosyal medyada doğru bilgiye ulaşmak, samanlıkta iğne aramaya benzedi. Kendi kendine kurgusal metin yazanlar, başkalarının fotoğraf veya videosu ile sansasyonel gündem oluşturup etkileşim alarak para kazanmaya çalışanlar... Bu dezenformasyonun son kurbanı Kübra Acar isimli vatandaş oldu. Umreye giderken çekilen videosu "Ben Hz. Meryem" şeklinde montajlanan Acar, sosyal medyada haksız yere lince uğradı.

Önce sosyal medyada sonra bazı haber mecralarında "Kendisini Hz. Meryem olarak ilan etti" şeklinde servis edilen videoda görünen Kübra Acar, yaşanan olay sonrası lince uğradı. Çoğu kişi gerçekleri araştırmadan Acar'a saldırgan bir dille eleştiri yöneltti. Ancak gerçek sanıldığı gibi ya da göründüğü gibi değildi.

Umre ziyareti için ailesi ile birlikte video çeken Kübra Acar, bu mutlu anlarını kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Videoyu buradan indirerek üzerine "Ben Hz. Meryem" yazarak servis edenlere karşı hukuk mücadelesi başlatan Acar, haber mecralarına da videoyu kaldırmaları için bildirimde bulundu.

Kübra Acar, avukatları Selin Betül Ayyıldız ve Mehmet İlkay Özde tarafından hukuki sürecin başlatıldığını belirterek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz aylarda bir tur firması ile Umre ziyaretine katıldım. Tur kafilesi ile çekilen görüntüler tanımadığım kişiler tarafından videonun üzerine 'Ben Hz.Meryem' yazılarak paylaşılmaya başlanmıştır. Yazılan yazı haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte hiç bir araştırma yapmadan haberi yayan basın organlarına, hakaretlere karşı yasal sürecin başlatıldığını kamuoyuna bildiririm."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.