21 Mayıs 2012 Pazartesi
PKKlı teröristin sözleri askeri şok etti
Diyarbakırda 1 Polis Şehit Oldu
Erdoğan İçin Masalara Vurdular
Faruk Çelikten Yeni Teklif Sinyali
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusyadan Suriyeye Destek
18 Şubat 2012 Cumartesi 12:43

Rusya'dan Suriye'ye Destek

Beşşar Esed ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un geçtiğimiz günlerde Şam'da yaptıkları görüşmenin ayrıntıları basına sızdı.

Bazı kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a Suriye'nin, BMGK'daki son vetonun Rusya ve Çin'e büyük bir yük getirdiğini ve bu yükün iki ülkenin uluslararası ve bölgesel ilişkilerine olan etkisi ve büyüklüğünü ortaya koyduğunu söyledi.

Esed, bu yüzden Rusya’nın taleplerini yerine getirmek için yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Suriye'nin Güvenlik Durumu

Lavrov'un Suriye'deki mevcut güvenlik durumu hakkındaki bir soruya karşılık Esed şu şekilde cevap verdi:

"Şam kırsalındaki birçok yerde güvenliği yeniden sağladık. Bir tek Zabadani ilçesi kaldı. Hâlihazırda bu bölgeye yönelik çalışmalarımız sürmektedir. Çabalarımız ayrıca Humus üzerine odaklanmaktadır."

Operasyonlar Ne Kadar Sürecek

Operasyonun ne kadar süreceğiyle ilgili soru soran Lavrov'a Esed, "Kısa ve cerrahi nitelikte olacaktır" cevabını verdi.

Operasyonları 12 Şubat Sonrasına Ertele

Lavrov, mevcut durumu tırmandırmaması ve bu bahane edilerek ilave adımlar atılmaması için söz konusu operasyonun 12 Şubat tarihinde yapılacak olan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısından sonraki bir tarihe ertelenmesini talep etti. Gelen bilgilere göre bu talebin nedeni, operasyonda kullanılacak silahların Rus yapımı olması.

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
--- ---
-*-
ÜYE İŞLEMLERİ
-*- -*- -*-
-*-
-*-
ANKET
Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz'ı başarılı buluyormusunuz
RÖPORTAJ
-*-
---- 300x250 http://www.turk.net/ --- --- -*- www.724tikla.com -*- http://www.trendyol.com -*-
-*-