Erdoğan’ın Gazze paylaşımına tepki: Tweet atma, ticareti kes

Erdoğan’ın Gazze paylaşımına tepki: Tweet atma, ticareti kes

İsrail ordusunun 5 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 31 bin aşarken Türkiye, tüm bu tepkilere rağmen İsrail ile ticaret yapmaya devam ediyor.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazzelilere sahip çıkıldığını söylediği paylaşımına "Tweet atma, ticareti kes" diyerek tepki gösterdi.

İsrail ordusunun, yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insani felakete neden olduğu Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı 31 bin 726'ya çıktı.

Yaşanan felakete karşı Müslüman ülkelerinin duruşu ise tepki topladı. Süreçte Türkiye'nin 7 Ekim’den sonra İsrail ile ticaretini artırdığı gündeme geldi ancak hükümet ticaretin artmadığını, azaldığını savundu. Ancak TÜİK’in paylaştığı ihracat verileri gemilerle yapılan ticaretin arttığını ortaya koydu. Ekim’den Şubat’a kadar yaşanan artışla İsrail ile ticaret savaş öncesi rakamlara yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran-Irak savaşında komşulara, Suriye'ye ve Kırım'a yapılan yardımlar gibi Gazzelilere de sahip çıkıldığını belirtti.

'TWEET ATMA, TİCARETİ KES'

Paylaşımında, "Filistinli yiğitlere terörist iftirası atanların listesinden Meclise girenler ile bu zihniyetle aynı çizgide buluşanların bize söyleyecek sözü olamaz." ifadesine yer veren Erdoğan'a Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Tweet atma, ticareti kes" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Ülkemizde kimileri Filistin, Gazze, Ramallah diye yerlerin varlığından ilk kez 7 Ekim’de haberdar olmuş olabilir. Bazı çevreler Filistin halkının hak ve adalet mücadelesini ilk kez 7 Ekim’de duymuş da olabilir. Ama biz bu mücadeleye ömrümüzü adadık.

Türkiye, Irak-İran savaşında nasıl komşularına kucak açtıysa… Suriye’deki zulümden kaçan muhacirlere nasıl ensar olduysa… Kafkasya’dan Kırım’a nasıl hiçbir kardeşine sırtını dönmediyse… Bugün de tüm imkânlarıyla Gazzeli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Bu gerçeği hiçbir iftira değiştiremez; yalanlar, çarpıtmalar bu hakikatin üstünü asla örtemez. Filistinli yiğitlere terörist iftirası atanların listesinden Meclise girenler ile bu zihniyetle aynı çizgide buluşanların bize söyleyecek sözü olamaz.

Dünyada hiçbir siyasetçinin yapmaya cesaret edemeyeceği dik duruşu, bundan 15 sene önce one minute diyerek açıkça ortaya koyduk. Dün nasıl zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yer aldıysak bugün de aynı yerdeyiz, aynı vakur tavrımızı muhafaza ediyoruz. İnşallah bundan sonra da bu duruşumuzdan geri adım atmayacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.