35 İsrail subayı ve askeri vuruldu

35 İsrail subayı ve askeri vuruldu

İsrail işgal ordusunun verileri, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü Gazze Şeridi'nde son 24 saat içinde 17'si kara çatışmalarında olmak üzere 35 askerin yaralandığını bildirdi.

İsrail öldürülen asker sayısını ısrarla açıklamıyor. 35 yaralı asker olan çatışmalarda kaç askerin öldüğü bu nedenle açıklanmadı.
İşgal ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a yeni bir çıkarma operasyonu da duyurdu.

İşgal ordusunun internet sitesinde yayınlanan verilere göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralı subay ve asker sayısı Salı günü 2 bin 567'den 2 bin 602'ye yükseldi.

Ordu verileri ayrıca "369 kişinin ağır yaralandığını, 682 kişinin orta derecede yaralandığını ve 1.524 kişinin de hafif yaralandığını" belirtti. Böylece 16 Ocak Salı akşamından bu yana 35 subay ve asker yaralandı."

İşgal ordusu, "Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında aralarında dün 1.135'ten artışla 1.152 kişinin yaralandığını" belirtti. "246 kişi ağır, 402 kişi orta, 504 kişi de hafif yaralandı."

Böylece dünden bu yana Gazze'de yaşanan kara çatışmalarında 17 kişi yaralanırken, geri kalanların yerlerinin belli olmadığı, İsrail ordusunun Lübnan ile kuzey cephesinde karşılıklı bombardıman yaptığına dikkat çekildi.

İsrail ordusunun verilerine göre, "46'sı ağır, 256'sı orta ve 127'si hafif olmak üzere 429 subay ve asker halen hastanelerde tedavi görüyor."

İsrail ordusu, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen subay ve asker sayısının 527'ye yükseldiğini, bunların 192'sinin aynı ayın 27'sinde Gazze Şeridi'nde kara savaşının başlamasından bu yana olduğunu duyurdu.

DÜN DE 26 ASKER VURULMUŞTU

Gazze'de son saatlerde 26 işgal askeri yaralanırken, ölü sayısı 7 Ekim'den bu yana 524'e yükseldi.

İsrail işgal ordusu , 16 Ocak 2024 Salı günü, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 22'si kara çatışmalarında olmak üzere  26 askerin yaralandığını duyurdu .

İşgal ordusunun internet sitesinde yayınlanan verilere göre, savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana yaralı asker ve subay sayısı dün açıklanan 2 bin 541'den 2 bin 567'ye yükseldi. 

İsrail işgal ordusu askerinin cenazesi/Reutersİsrail işgal ordusu askerinin cenazesi/Reuters

İsrail işgal ordusu hava saldırısı düzenledi

Ayrıca Çarşamba günü İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a yaklaşık 16 ton mühimmat, yakıt, su ve gıda ürününü içeren yeni bir çıkarma operasyonunu duyurdu.

İsrail işgal ordusu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Son birkaç gün içinde Teknoloji ve Lojistik İşleri Kurumu ile Hava Taşımacılığı İkmal Birimi için Hava Kuvvetleri nakliye uçağı kullanılarak ortak bir lojistik ikmal operasyonu tamamlandı."

Ayrıca şunları ekledi: "Operasyon, Han Yunus'ta savaşan 98. Tümen kuvvetlerine yaklaşık 16 ton mühimmat, yakıt, su ve gıda ürününün paraşütle atılmasını içeriyordu."

İşgal ordusu, "çatışmaların başlangıcından bu yana (geçtiğimiz 27 Ekim) beş hava ikmal operasyonunun tamamlandığını ve bu operasyon sırasında kara manevrasına katılan (İsrail) kuvvetlerine yaklaşık 60 ton malzemenin girildiğini" açıkladı.

Ayrıca, "Gazze Şeridi'nin her noktasındaki tüm güçlerin işlevsel sürekliliğe sahip olmasını hedefleyen, silahlar arası iş birliğini de içeren bir süreçten bahsediyoruz" dedi. İşgal ordusu, askeri operasyonlarının şu anda Han Yunus ve çevresinde yoğunlaştığını duyurdu.

11 Aralık'ta İsrail işgal ordusu, 2006'daki "İkinci Lübnan Savaşı"ndan bu yana türünün ilk operasyonu olan Han Yunus'taki askerlerine havadan askeri malzeme yardımında bulunduğunu duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.