91. GÜN.. El Kassam 9 İsrail aracını vurdu

91. GÜN.. El Kassam 9 İsrail aracını vurdu

İsrail, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'u bombalamaya devam ederken, İsrail uçakları ve topçuları Gazze Şeridi'nin merkezini her yönden vurmaya devam ediyor.

İsrail, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'u bombalamaya devam ederken, İsrail uçakları ve topçuları Gazze Şeridi'nin merkezini her yönden vurmaya devam ediyor. 

Direniş her yönüyle şiddetli olmaya devam ediyor ve herhangi bir yavaşlama ya da zayıflama belirtisi yokken, İsrail hastaneleri İsrail askeri kayıplarının arttığını bildiriyor. 

Ancak savaşın asıl kurbanları Filistinli siviller olmaya devam ediyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 22 bin 438 Filistinli öldü, 57 bin 614 kişi de yaralandı. Filistinlilerin ve uluslararası tahminlere göre ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyor.

EN SON GÜNCELLEMELER

6 Ocak Cumartesi, 00:50

El Cezire:

İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'ta bir evi hedef alan bombalı saldırıda üç kişi öldü, diğerleri de yaralandı.

İsrail işgal savaşçıları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampındaki El Faruk Kulesi'ni hedef aldı. Bu da çok sayıda yaralanmayla sonuçlandı.

Cuma günü, İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezini bombalaması 35 Filistinlinin ölümüne ve 60'tan fazla kişinin yaralanmasına yol açtı.

KAN (İsrailli yetkililere atıfta bulunarak): Eğer anlaşmaya varılmazsa Hizbullah'la savaş başlayabilir.

5 Ocak Cuma, 23:30

FRANSIZ FM: Filistinlilerin yerinden edilmesine yönelik çağrılar sorumsuzdur.

MACRON: Fransa ve Ürdün Gazze'ye hava yoluyla yardım sağladı.

5 Ocak Cuma, 20:45

KAN: Savaş kabinesi uzun sürmeyecek.

KANAL 12: İsrail Kanal 12, ordu yetkililerinin şu sözlerini aktardı: "Gazze'de, Lübnan'da ve Batı Şeria'da savaşıyoruz ve Bakanlar Kurulu da içeride bizimle savaşıyor."

El Cezire: İsrail insansız hava aracı, Lübnan'ın güneyindeki Blida kasabasını 4 füzeyle bombaladı.

BM: Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, geçen 7 Ekim saldırısından üç ay sonra Gazze'nin bir ölüm ve umutsuzluk yeri haline geldiğini söyledi.

5 Ocak Cuma, 20:00

İSRAİL ORDUSU: Son 24 saatte 15 asker yaralandı.

El Cezire:

İsrail'in devam eden baskınları nedeniyle Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bugün şafak vaktinden bu yana 12 Filistinli öldürüldü.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'ta bir evi hedef alan bombalı saldırısında 3 Filistinli öldü, 7 kişi de yaralandı.

GALLANT: Hizbullah'la sıfır saat yaklaşıyor.

NETANYAHU: Hamas'ı yok etmeden tam bir zafer olmaz.

5 Ocak Cuma, 19:00

İSRAİL ORDUSU: Lübnan'dan en az 8 füze fırlatıldı.

HAMAS LİDERİ HANIYEH: Blinken'in bölgedeki ziyaretini işgali sona erdirmek için saldırganlığı sona erdirmeye odaklayacağını umuyoruz.

El Kassam Tugayları: Mücahitlerimiz, Gazze Şehri'nde El Tuffah'ın doğusunda piyade güçleriyle çatışırken, dokuz askeri aracı hedef alırken İsrail askerlerini öldürdü.

El Cezire: İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Şmona ve çevresinde sirenler çalarken, Lübnan Hizbullahı da işgale karşı yeni operasyonlar başlatacağını duyurdu. Buna karşılık İsrail topçu bombardımanı güney Lübnan'daki Hula ve Adisa kasabalarının çevresini hedef aldı.

ABD'NİN YEMEN ÖZEL ELÇİSİ (El Cezire'ye): Washington'un Orta Doğu'ya mesajı gerilimin azaltılmasıdır.

5 Ocak Cuma, 17:45

LAPID: Bu bir hükümet değil, ulusal bir felaket.

El Cezire: İsrail bombalamaları Gazze Şehri'ndeki bölgeleri, özellikle El Tuffah ve El Daraj mahallelerini ve Bureij ve Shujaiya kamplarını hedef aldı.

GANTZ: Bakanlar Kurulu Genelkurmay Başkanı'na yönelik saldırı siyasi motivasyonluydu ve Başbakan Binyamin Netanyahu birlik ve güvenlik ya da siyaseti seçmek zorunda.

ABD MERKEZ KOMUTANLIĞI: Irak polisi, Babil'de 3 Ocak'ta fırlatılamayan, İran tasarımı bir seyir füzesi keşfetti.

5 Ocak Cuma, 16:30

EL KUDÜS TUGAYLARI: Sderot, Niram ve Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim yerlerini füze salvosuyla bombaladık.

IRAK'TA İSLAM DİRENİŞİ: Kürdistan Bölgesi'nde Erbil Havaalanı yakınındaki Amerikan Harir üssünü drone ile hedef aldığını duyurduk.

5 Ocak Cuma, 15:30

EL KASAM TUGAYLARI: Han Yunus'un doğusundaki El Zinna'daki bir evde anti-personel cihazlarla bir “Siyonist ayak kuvvetini” hedef aldık ve “onları ölü ve yaralı bıraktık.”

MARSK: Danimarkalı denizcilik şirketi Maersk, Kızıldeniz'i geçmesi planlanan gemilerinin Güney Afrika'daki Ümit Burnu'na yönlendirileceğini duyurdu.

5 Ocak Cuma, 14:30

İSRAİL KANAL 12: Netanyahu bazı devlet dairelerini kapatıp fonlarını savaşın masraflarını karşılamak üzere aktarmayı düşünüyor.

El Cezire: İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir El Balah'taki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'nin yoğun bakım bölümüne ateş açtı.

El Cezire: Yemen'in başkenti Sana'da Gazze'yle dayanışma amacıyla büyük bir yürüyüş düzenlendi.

El Kassam Tugayları: Savaşçılarımız, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un doğusundaki Khuza'a'da İsrail'in 7 kişilik piyade gücüyle mayın tarlasını patlatarak onları öldürdü ve yaraladı.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 22 bin 600 Filistinli öldürüldü, 57 bin 910 Filistinli yaralandı.

İSRAİL MİRAS BAKANI: İsrail, Filistinliler için “ölümden daha acı verici yollar bulmalı”.

İSRAİL ORDUSU: Gazze'de 24 saat içinde 14 İsrail askeri yaralandı.

El Kassam Tugayları: El Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyon düzenleyerek Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un Ma'an bölgesindeki 3 İsrail Merkava tankını hedef aldı.

El Cezire: İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a yönelik devam eden baskınlarında ölü sayısı Cuma günü şafak vaktinden bu yana 8'e yükseldi.

NBC (ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden alıntı): Blinken'in ziyareti, İsrail'i savaş sonrası bir plan geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

El Cezire: Gazze Şeridi'nin merkezindeki mülteci kampları şiddetli İsrail topçu bombardımanına maruz kaldı.

İSRAİL ORDUSU: İsrail uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Aita al-Shaab ve Majdal Zoun bölgelerine baskınlar düzenleyerek Hizbullah bölgelerini hedef aldı.

5 Ocak Cuma, 12:00

İSRAİL ORDUSU: İsrail ordusu, uçaklarının güney Lübnan'daki Aita al-Shaab ve Majdal Zoun bölgelerine baskınlar düzenleyerek Hizbullah bölgelerini hedef aldığını duyurdu.

FİLİSTİN KIZILAYI: Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'taki Al Amal Hastanesi civarına İsrail topçu bombardımanının ve insansız hava araçlarıyla ateş edilmenin yeniden başladığını bildirdi.

El Cezire: El Cezire muhabiri, İsrail'in Cuma günü şafak vaktinden bu yana Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a yönelik aralıksız bombardımanında 6 Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi.

El Cezire: İsrail uçakları, Güney Lübnan'ın batı kesimindeki Marwahin ve Majdal Zoun kasabalarının yakınlarına baskınlar düzenledi.

İRAN CUMHURBAŞKANI: Mescid-i Aksa Tufanı'nın sona ermesi İsrail'in de sonu olacaktır.

5 Ocak Cuma, 10:00

YEDIOT AHRONOTH: İsrail Savunma Bakanlığı'nda savaştaki engelli asker sayısının 12 bin 500'e ulaşabileceği yönünde bir tahmin var.

İRAN DEVRİM KORUYUCUSU: Siyonist oluşum hedeflerine ulaşamadı ve Filistin direnişi güçlendi. İsrail'in Gazze bataklığından çekilmekten başka seçeneği yok.

ÇİN Dışişleri Bakanı: Çin Dışişleri Bakanlığı Cuma günü Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulundu. Bakanlık ayrıca yaptığı açıklamada Filistinlilere yönelik toplu cezalandırmanın durdurulması ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması çağrısında bulundu.

KANAL 12: Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin aileleri, esir takası anlaşması talebiyle Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın evinin önünde protesto düzenledi.

AB: AB Dış Politika şefi Josep Borrell, İsrail sınırında gerilimin artmasının önlenmesini görüşmek üzere Lübnan'a gidecek.

5 Ocak Cuma, 09:00

El Cezire:

İsrail bombardımanı devam ederken Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Maghazi kampından çok sayıda yaralı kurtarıldı.

İsrail'in dün akşam Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Zevaida kasabasına düzenlediği bombalı saldırıda öldürülen iki Filistinlinin cenazeleri Cuma sabahı bulundu.

5 Ocak Cuma, 08:00

YAIR LAPID: Bakanlar Konseyi toplantısından yapılan sızıntılar bir rezalettir ve Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin tehlikesinin kanıtıdır.

El Cezire: İsrail botları Gazze Şeridi'nin merkezindeki sahillere yönelik bombardımanını yoğunlaştırdı.

5 Ocak Cuma, 07:30

VİDEO: Gazze Şehri Ambulans ve Acil Durum Birimi çalışanları, İsrail'in ambulans ekiplerini doğrudan hedef almaya devam etmesini protesto etmek amacıyla gösteri yaptı, bu da çok sayıda kişinin ölümüne ve 100'den fazla ambulansın bozulmasına neden oldu.

(Filistin Tarihi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.