ABD Başkanı Biden'dan korkutan açıklama

ABD Başkanı Biden'dan korkutan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya uygulanan yaptırımlara gelen eleştirilere yanıt verdi. Biden, "İki seçeneğiniz var: Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatın

Rusya ile savaşa girin. Ya da ikincisi, uluslararası hukuka aykırı davranan bir ülkenin sonunda bunu yaptığı için bir bedel ödemesini sağlayın" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'li gazeteci Brian Taylor Cohen'in sorularını yanıtladı.

Biden, ABD'nin Rusya'ya Ukrayna işgali nedeniyle uygulama kararı aldığı yaptırımların yetersiz olduğu yönünde gelen eleştirilere çarpıcı bir yanıt verdi. Biden, "İki seçeneğiniz var: Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatın, Rusya ile fiziksel olarak savaşa girin. Ya da ikincisi, uluslararası hukuka aykırı davranan bir ülkenin sonunda bunu yaptığı için bir bedel ödemesini sağlayın" ifadelerini kullandı.

Biden, Rusya'ya uygulanan ve uygulanması planlanan yaptırımların tarihteki en geniş kapsamlı yaptırımlar olduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı:

Doğrudan bir yaptırım yok. Bu, birine yaptırım uygulayıp ona "Sen artık Rusya başkanı olamazsın" demek gibi bir şey değil. Ama bu ekonomik ve siyasal yaptırımların tarihteki en geniş yaptırımlar olduğunu biliyorum.

Biden, en başından beri amacının NATO ve AB ülkelerini aynı safta tutmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

Putin'in yapabileceğini düşündüğü tek şey NATO'yu bölmek ve içinden geçebileceği büyük bir açıklık yaratmaktı. Fark ettiyseniz bu olmadı, tam bir oybirliği oldu.

 

Rusya bu kısa ve uzun vadede, özellikle de uzun vadede ciddi bir bedel ödeyecek.

'PUTİN İSTEDİĞİNİN TAM TERSİ YÖNDE ETKİ EDİYOR'

İsveç ve Finlandiya ile NATO arasında gelişen güvenlik ilişkilerine değinen Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in istediğinin tam tersi yönde etki ettiğini söyledi. Biden, "Tek bildiğim, diğer müttefiklerimizle rotada kalmamız gerektiği. Bu arada, Ukrayna'ya savunma silahları ve ekonomik yardım sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.ONUR ERDOĞAN / KRT WEB

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.