ABD ile İran arasında savaş olabileceği iddia ediliyor

ABD ile İran arasında savaş olabileceği iddia ediliyor

İran Devrim Muhafızları Lideri Kasım Süleymani’nin ölümüyle başlayan ABD ile İran arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

Dünya, Amerikan seçimleriyle meşgulken, İran, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Zengezur Koridoru'nun güneyine askeri yığınak yaptı.  Bunu da  25 Ekim'de İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur duyurdu. Pakbur, askeri yığınağın amacının "jeopolitik sınırların değişmesine karşı olduklarını ortaya koymak" olduğunu belirtmişti. 

Şimdi de İran Dışişleri Bakanı ‘ABD’nin savaş için bölgede drone uçurduğunu tespit ettik’ açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise dün yaptığı açıklamada ABD’nin savaş çıkarmaya bahane aradığını savunarak, “Trump korona virüsüyle mücadele etmek yerine B-52'leri ve donanmayı bölgemize göndererek milyarlarca dolar harcıyor. Aldığımız istihbarat, onların savaş için bahane uydurma hazırlığı içinde olduğu. İran savaş aramıyor fakat halkını, güvenliğini ve menfaatini açıkça koruyacaktır” dedi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin suikaste kurban gitmesinin yıl dönümünde,  Süleymani'nin görevini devralan İsmail Kaani de ABD'yi kendi evinin içinde vurmakla tehdit etti.

Şimdilerde  ABD ile İran arasında bir ay içerisinde savaş olabileceği iddia ediliyor

İddiaya göre; Suudilere silah satıyoruz savıyla ABD bölgeye yığınak yapıyor. İsrail’in de desteğiyle Suudi Arabistan ile İran arasında savaş çıksın isteniyor.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.