ABD, Suriye'de çatışmaları kışkırtmayı planlıyor

ABD, Suriye'de çatışmaları kışkırtmayı planlıyor

Önümüzdeki aylarda 10. yılına girecek olan Suriye’deki iç savaşa ilişkin Rus istihbarat biriminden çarpıcı bir açıklama yapıldı. Rus istihbaratı, ABD güçlerinin Suriye’de silahlı çatışmaları kışkırtmak için radikal birlikler oluşturmayı planladığını iddia

Önümüzdeki aylarda 10. yılına girecek olan Suriye’deki iç savaşa ilişkin Rus istihbarat biriminden çarpıcı bir açıklama yapıldı. Rus istihbaratı, ABD güçlerinin Suriye’de silahlı çatışmaları kışkırtmak için radikal birlikler oluşturmayı planladığını iddia etti.

Rusya Dış İstihbarat Servisi’nden (SVR) yapılan açıklamada, ABD'nin Suriye'nin güneybatısında, merkezde ve Fırat'ın doğusunda çatışmaları kışkırtmak için radikal birlikler oluşturmayı planladığını ileri sürdü.

SVR'den yapılan açıklamada, ABD'nin, Suriye'de rejime karşı kontrolündeki bazı unsurları kullanmayı sürdürdüğü belirtildi.

‘ABD SİLAHLARI BÖLGEYE GÖNDERİLİYOR’

"Silahlı muhalif Kürt ve Arap birliklerinden oluşan bir grup sözde Suriye'nin Özgür Suriye Ordusu'na özel rol verildiği" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin bu grup üzerinden DEAŞ ile çalıştıkları öne sürüldü.

SVR, ABD'nin Suriye'deki Tanif Üssü'nden koordine ettiği faaliyetlerle ülkenin merkezi ve Fırat Nehri'nin doğusunda silahlı çatışmaları kışkırtmak için radikal birlikler oluşturmayı planladığını, ayrıca DEAŞ'a büyük kalibreli silahlardan oluşan pikap, taşınabilir hava savunma sistemi ile "TOW" ve "NLAW" tanksavar füzelerinin teslim edilmesinin planlandığını savundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.