ABD üssüne düzenlenen drone saldırısında çok sayıda asker yaralandı

ABD üssüne düzenlenen drone saldırısında çok sayıda asker yaralandı

TAHRAN, 05 Ocak (MNA) – Washington'un Suriye'ye verdiği destek nedeniyle bölgede ABD karşıtı duygular artmaya devam ederken, Suriye'nin doğudaki Deyr ez-Zor ilindeki bir askeri üsse düzenlenen insansız hava aracı operasyonunda çok sayıda ABD askerinin yar

Press TV'nin haberine göre, isimlerini gizli tutmak kaydıyla konuşan çok sayıda kaynak, Rusya'nın Sputnik haber ajansının Arapça yayın yapan servisine Perşembe gecesi el-Omar petrol sahasındaki tesise düzenlenen saldırının can kayıplarına ve altyapı hasarına yol açtığını söyledi.

ABD askeri helikopterlerinin yaralıları diğer üslere ve ABD ordusuna ait sahra hastanelerine taşımak için üsten havalanıp kuzeye doğru ilerlediğinin görülebildiğini de eklediler.

Terörle mücadele savaşçılarının şemsiye grubu olan Irak'taki İslami Direniş, Telegram kanalında yayınlanan bir bildiriyle ABD askeri üssüne düzenlenen drone saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Grup, hava saldırısının ABD'nin İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı yürüttüğü kanlı savaşa verdiği desteğe misilleme olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gelişme, başka bir savaş uçağının Suriye'nin güneydoğusundaki el-Rukban bölgesindeki ABD askeri üssünü vurmasından kısa bir süre sonra geldi.

ABD Temsilciler Meclisi 2 Kasım'da İsrail'e yönelik 14,3 milyar dolarlık bağımsız bir askeri yardım paketini kabul etti. Ancak yasa henüz Senato'da onaylanmadı. 

Tel Aviv'in Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarını bir "meşru müdafaa" aracı olarak destekleyen Washington, aynı zamanda işgalci rejime saldırganlığını durdurma çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına karşı da veto kullanıyor.

İsrail, Filistin direniş hareketlerinin 7 Ekim'de rejime karşı El Aksa Fırtınası Operasyonu adı verilen sürpriz saldırısını başlatmasından bu yana, hastaneler, konutlar ve ibadethaneler de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ne amansız hava ve kara saldırıları başlattı.

Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 22.438 Filistinli öldürüldü. Ayrıca 57.614 kişi de yaralandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.