ABD yapımı video oyununda İslamofobik içeriklere müslümanlar öfkelendi

ABD yapımı video oyununda İslamofobik içeriklere müslümanlar öfkelendi

ABD'li video oyunu geliştiricisi Activision-Blizzard, son oyunlarından birinde Kur'an-ı Kerim'i aşağılayıcı bir şekilde tasvir etmesiyle Müslüman dünyasında öfkeye yol açtı.

Yeni yayınlanan Call of Duty: Vanguard serisinde, video oyunu devi, Müslümanların kutsal kitabından sayfaları saygısızca bir yere dağılmış ve bazıları kana bulanmış olarak tasvir etti.

İslamofobik içerik, bu haftanın başlarında sosyal medyada öfkeli bir tepkiye yol larken, Twitter kullanıcıları trendi #NoCallOfDuty oluşturdu.

Müslüman toplum oyunu boykot etmeye başlarken, bazıları detay kaldırılana kadar oynamayacaklarını söyledi. Diğerleri sadece oyunu sildi ve oynamamaya yemin etti.

Activision Perşembe günü bir özür yayınlayarak içeriği "duyarsız" olarak nitelendirdi.

"Asla oyunda olduğu gibi görünmemeliydi; derinden özür dileyeceğiz." ifadesi yer aldı.

Daha sonra kutsal kitabın sayfalarını boş sayfalarla değiştirdi.

Activision tartışmalara yabancı değil. Benzer bir skandal 2012'de, Peygamber Muhammed'in Müslümanlar için alıntıları olan Hadis'ten ayetleri aşağılayan modern warfare 2 adlı başka bir oyunla ortaya çıktı. Yayıncı kuruluş, saldırgan içeriği kaldırmadan ve Müslümanlardan özür dilemeden önce oyunu rotasyondan çekti. Şirket, bu yılın başlarında, şirketin yaygın cinsiyete dayalı ayrımcılık ve taciz kültürünü teşvik ettiğini söyleyen bir davaya konu olduğunda da bir skandalla çalkalandı.

Dünya nüfusunun neredeyse dörtte birini Müslümanlar oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.