ABD’den Tayvan’da gerilimi artıracak bir hamle daha

ABD’den Tayvan’da gerilimi artıracak bir hamle daha

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin-ABD hattında ipleri kopma noktasına getiren Tayvan ziyaretinin ardından, ABD tarafından Tayvan'a bir resmi ziyaret daha gerçekleştirildi. Indiana Valisi Eric Holcomb Tayvan'a gitti.

ABD’nin Indiana eyaletinin Cumhuriyetçi Partili Valisi Eric Holcomb ticaret ve ekonomi kapsamlı görüşmeler yapmak için Tayvan’a gitti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyetçi Partili Vali Holcomb, "Kuzey Amerika İşleri Tayvan Direktörü Douglas Hsu'nun, Tayvan'daki sıcak karşılamasını takdir ediyorum" dedi. Holcomb ve beraberindeki Indiana eyaleti ticari heyetinin Tayvan'da yarı iletken üreticisi MediaTek ile görüştüğü bildirildi.

210820221937427641751.jpg

Indiana Valisi Holcomb'un Tayvan'ın ardından Güney Kore'yi de ziyaret etmesi bekleniyor. Holcomb, 2019'dan bu yana Tayvan'ı ziyaret eden ilk ABD valisi oldu.

Indiana Valisi Eric Holcomb'un ofisinden yapılan açıklamada, "Heyet, Indiana'nın ekonomik ve akademik ortaklıklarını güçlendirmeye ve devletin yenilikçiliğe olan bağlılığını güçlendirmeye ve geleceğin ekonomisini uluslararası ölçekte inşa etmek için birlikte çalışmayı taahhüt etmeye odaklanacak" denildi.

TAYVAN KRİZİ’NDE NE OLMUŞTU?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Çin'in itirazlarına rağmen Tayvan'ı ziyaret etmişti. Çin hükümeti, Pelosi'nin ziyaretini "provokasyon" olarak nitelendirmişti.

Pelosi'nin ziyaretinin ardından da bu ay içerisinde ABD Kongresi heyeti adaya ziyarette bulunmuştu.

Çin, ABD'li yetkilerinin adayı ziyaretinin ardından Tayvan Boğazı'ndaki askeri tatbikatlarını yoğunlaştırmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.