Almanya'da Milyon Euroluk vurgun

Almanya'da Milyon Euroluk vurgun

Almanya’da 20 yaşındaki Türk genci Emre, Kovid-19 testleriyle 6 ay içerisinde 5,7 milyon Euro dolandırdı.

Ülke basının manşetlerinde “5.7 milyon! Emre altı ayda nasıl milyoner oldu?” başlığıyla paylaşılan haberde Emre'nin dolandırıcılık hikayesi anlatıldı.

Almanya, 6 ay içerisinde 5,7 milyon Euroluk dolandırıcılık yapan Türk gencini konuşuyor. Emre'yi manşetine taşıyan Bild, “5.7 milyon! Emre altı ayda nasıl milyoner oldu?” Freiburg'da yaşayan 20 yaşındaki genç, Kovid-19 testleriyle müşterilerini 5,7 milyon Euro dolandırdı. 492 bin Kovid-19 testi için 5.7 milyon euro (yaklaşık 100 milyon TL) toplayan Emre'nin müşterilerden parayı aldıktan sonra testleri göndermediği belirtildi.

Bild, Emre'nin ifadelerini paylaşırken, 20 yaşındaki Türk gencinin "İlk olarak Almanya'nın Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği'ne kayıt oldum. Bu, birkaç dakikamı aldı. Burada sadece testleri yaptığımı onaylamam gerekiyordu. Ben de binlerce kişinin testini onayladım ve devlete gönderilmesini sağladım" şeklinde konuştuğunu vurguladı.

TEST MERKEZİ OLARAK EN ÇOK GİTTİĞİ BARIN ADRESİNİ VERDİ

Haberde babasının üç farklı test merkezi olduğunu söyleyerek binlerce kişiyi dolandıran Emre'nin sahibi olarak da en çok gittiği barın adresini verdiğinin altı çizildi.

BANKA ÇALIŞANLARI POLİSE HABER VERDİ

Mart ve Haziran 2021 tarihleri arasında toplamda 492 bin test yaptırdığını söyleyerek 5.7 milyon Euro dolandıran Emre'nin Eylül ayında parayı aldığı belirtilen haberde, 800 Euro maaşı olan Emre'nin hesabına geçen para sonrası banka çalışanlarının polise ihbar etmesiyle yakalandığı bildirildi.

Daha önce de Türk asıllı Yasemin Gündoğan'ın, Almanya'nın Bremen kentinde çalıştığı şirketten 8,2 milyon Euro çaldığı iddia edilmişti. Alman basını Gündoğan'ın soygunda kendisine yardım eden arkadaşlarıyla Ege'de bir villada kaldığını yazmıştı.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.