Bangladeş, siyasi cinayetler ülkesi oldu

Bangladeş, siyasi cinayetler ülkesi oldu

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi, Bangladeş Ulusal Parti (BNP) mitinginde gerçekleşen polis baskını sonucu 2 kişinin öldürüldüğü, 60 kişinin yaralandığı vahşi saldırıyı kınadı.

Milli Gazetede Abdussamet karataş imzalı haberinde Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Vekili Mevlana Atm Masum, “Bangladeşliler her gün yeni dehşet olaylarına şahit oluyor. Halkın talepleri hiçbir baskıyla, asılsız ve uydurma davalarla, tutuklamalarla ve idamlarla yok sayılamaz” dedi.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, muhaliflerini etkisiz hale getirmek için şiddetin dozunu her geçen gün daha da artırıyor. Cemaat-i İslami Partisi’nin liderlerini idam ettiren, parti mensuplarını tutuklatan hükümetin bir diğer hedefinde ise ülkenin ana muhalefet partisi konumundaki Bangladeş Ulusal Parti (BNP) var. Geçmiş dönemlerde Cemaat-i İslami Partisi ile koalisyon ortaklığı yapan ve Cemaat-i İslami’ye ılımlı yaklaşımıyla bilinen Bangladeş Ulusal Parti’nin miting ve toplantıları polis tarafından baskınlara uğruyor. 7 Aralık 2022 tarihinde başkent Dakka’nın Paltan bölgesindeki BNP ofisinin önünde gerçekleşen siyasi miting adeta katliama dönüştü. Bangladeş polisinin BNP’lilere saldırısı sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 60 parti mensubu da yaralandı. Cumartesi günü büyük bir miting hazırlığı yapan BNP’nin onlarca yöneticisi gözaltına alınırken, ülkede şiddet olaylarının daha da artmasından endişe ediliyor.

HALKIN TALEPLERİ ŞİDDET YOLUYLA BASTIRILAMAZ

Hükümetin baskıcı politikalarının şiddeti körüklediğini ifade eden Mevlana Atm Masum, “İktidarı zorla ele geçiren Hasina hükümeti, yolsuzluk, yağma, kötü yönetim ve zorbalıkları sebebiyle halktan iyice izole olmuş durumda. Bangladeşliler her gün yeni dehşet olaylarına şahit oluyor. Muhalifleri şiddet yoluyla ve toplantılarını basarak durdurulabileceklerini düşünüyorlar. 14 yıllık baskıcı yönetime karşı bugün ülke halkının birlik olduğu konusunda hükümeti uyarmak istiyoruz. Ülkenin geniş kitleleri geçici bir hükümetin kurulmasını istiyor. Halkın talepleri hiçbir baskıyla, asılsız ve uydurma davalarla, tutuklamalarla ve idamlarla yok sayılamaz. Bu faaliyetlere bir an önce son verilmesi, siyasi partilerin toplantı yapma hakkının güvence altına alınması ve ülke genelinde tutuklanan tüm siyasi parti liderlerinin derhal serbest bırakılması, bağımsız bir hükümet altında seçim ortamı oluşturulması çağrısında bulunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

BANGLADEŞ CEMAAT-İ İSLAMİ, ŞİDDETİ KINADI

Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Vekili Mevlana Atm Masum, 7 Aralık’ta BNP liderlerine yönelik saldırıyı ve 2 kişinin polis kurşunuyla öldürülmesini kınayan bir bildiri yayınladı. Masum, açıklamasında, “Polis, BNP ofisi önünde toplanan siyasi aktivistlere göz yaşartıcı bombalar ve silahlarla saldırıda bulunarak anarşi meydana getirdi. Öğle saatlerinden itibaren polis şiddeti nedeniyle tüm Paltan bölgesinde ürkütücü bir durum yaşandı. Polisin açtığı ateş sonucu iki BNP lideri öldürüldü. Bu cinayetleri kınıyor ve protesto ediyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve meslektaşlarıma başsağlığı diliyorum. Bu cinayete karışanlara karşı çok sert yasal işlem yapılması çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.