California ateş yeri: Yine silahlı saldırı

California ateş yeri: Yine silahlı saldırı

ABD'nin California bölgesinde silahlı saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Oakland'da yaşanan silahlı saldırı nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi ise yaralandı. Saldırı, 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Half Moon Bay'deki katliamdan saa

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde silahlı saldırı fırtınası devam ediyor. ABD'nin California eyaletinin Oakland kentinde silahlı saldırı sonucu 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada ABD saatiyle pazartesi gece saatinde yaşanan saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Olay, yine California'da meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıdan hemen sonra meydana geldi. Cumartesi günü ise yine California'da yaşanan Çin Yeni Yılı kutlamalarına yönelik saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, polislerin olay yerine vardıklarında "birkaç kovan" buldukları ancak kurban görmedikleri belirtilmişti.

Polislerin olay yerinde hiçbir kurban izine rastlamamalarını takiben bölgede bulunan birkaç hastaneden "silahlı saldırı sonucu yaralanan" hastaları olduğu ihbarı geldi. İhbarların ardından hastanelerle iletişime geçtiklerini belirten polis, yaralanan yedi kişinin durumunun stabil olduğunu ölen kurbanın kimliğinin ise ailesine haber verilinceye kadar gizli tutulacağını kaydetti.

Oakland'daki silahlı saldırı, 65 kilometre uzaklıktaki Half Moon Bay'deki katliamdan saatler sonra yaşandı. Half Moon Bay'de 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 67 yaşındaki zanlı ise polis tarafından tutuklanmıştı

Öte yandan Güney California'da cumartesi günü Çin Yeni Yılı Kutlamaları esnasında bir silahlı saldırı daha yaşanmış ve 11 kişi yaşamını yitirmişti. Polis, 72 yaşındaki zanlının kendisini öldürdüğünü bildirmişti.

halktv.com.tr // Dış Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.