ekonomi paketini veto etti! Tam bir rezalet!

ekonomi paketini veto etti! Tam bir rezalet!

Kovid-19'un ekonomiye olan etkilerini azalatmak için hazırlanan 900 milyar dolarlık destek paketini Trump veto etti. Trump 'tam bir rezalet' diyerek yasa tasarısının değiştirilmesini istedi.

Yeni Tip  Koronavirüs salgının Mart ayından beri merkez üssü haline gelen Amerika'da ABD Kongresi dün salgının ekonomik etkilerine karşı 900 milyar dolarlık destek paketi onaylamıştı. Türkiye'ye F-35 satışını yasaklayan yasa tasarısı dün Beyaz Saray'a gönderilmişti. Yasa tasarısını imzalaması beklenen Trump, tasarını 'tam bir rezalet' diyerek değiştirilmesini istedi. 

TAM BİR REZALET!

Önce ABD Temsilciler Meclisindan ardından ise ABD Kongresinden geçerek Trump'ın önüne giden yasa tasarısı gelir kaybı yaşayan Amerikalılar ve küçük işletmelerin yanı sıra pek çok alanda destek sağlanması öngörülüyordu. Yardım paketi ile birlikte federal hükümete 2021 yılının Eylül ayına kadar 1.4 trilyon dolar kaynak sağlayacak düzenleme de kabul edilmişti. 

Twitter üzerinden yaptığı açıklama yapan ABD Başkanı Trump, “Bana göndermeyi düşündükleri teklif beklenenden çok farklı. Bu tam bir rezalet”  açıklamasında bulundu. Trump gerekçe olarak 600'er dolar nakit yardımının 2 bin dolara çıkarılması da dahil bazı değişiklikler yapılmasını gerektiğini söyledi.

Söz konusu teşvik paketini "utanç verici" olarak nitelendiren Trump, "Kongreye bu pakette saçma bir şekilde düşük olan 600 dolarlık nakit para yardımını 2 bin dolara çıkarma çağrısı yapıyorum." ifadesini kullandı.

GEREKSİZ MADDELERDEN KURTULUN!

Pakette Kamboçya, Myanmar gibi ülkelere ya da şu anda aktif olmayan bazı merkezlere yardım gibi maddelerin bulunduğuna işaret eden Trump şu ifadeleri kullandı:

"Aynı zamanda Kongreden, bu paketteki müsrif ve gereksiz maddelerden kurtulup bana makul bir yasa tasarısı gönderme çağrısı yapıyorum. Aksi halde bir sonraki yönetim bu paket ile uğraşır. Belki de bir sonraki yönetimde yine ben olurum."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.