Esad'ın 21 istihbaratçısı pusuya düşürülüp öldürüldü

Esad'ın 21 istihbaratçısı pusuya düşürülüp öldürüldü

Suriye'deki gelişmelir saat saat aktaran Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Esad rejiminin büyük bir darbe yediğini söyledi:

4. Tümene bağlı Suriye rejim istihbarat servisinin 21 üyesi, Daraa kırsalında yerel muhalif gruplar tarafından pusuda öldürüldü..
Suriye'deki gelişmelir saat saat aktaran Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Esad rejiminin büyük bir darbe yediğini söyledi:
Aktivistleri,  Daraa'daki El Muzayreb kasabası yakınlarındaki bir pusuda 21 rejim istihbarat teşkilatı üyesi öldürülürken, saldırıda en as 5 kişinin daha ağır yaralı olduğunu ve ölü sayısının artacağını duyurdu.

SOHR aktivistleri, birkaç saat önce rejim istihbarat teşkilatı ve 4. Tümen'in 12 üyesinin, Daraa'nın batı kırsalındaki El-Muzayreb kasabası yakınlarında eski bir muhalefet komutanı Ebu Tarık El Subaihi'ye bağlı silahlı kişiler tarafından pusuda öldürüldüğünü belgelediler. . Rejim üyeleri ile saldırganlar arasında şiddetli çatışmalar patlak verirken, rejim güçleri bölgeye büyük askeri takviye gönderdi.

Daraa kırsalındaki El Muzayreb kasabasının rejim güçlerinden bağımsız olduğunu ve tamamen muhalif grupların eski savaşçılarının kontrolü altında olduğunu belirtmek gerekir. Kasabada birkaç hafta önce dramatik gelişmeler yaşadı.

SOHR kaynakları bu sabah erken saatlerde rejim güvenlik güçlerinin El Muzayreb polis karakoluna düzenlenen saldırıda rejim güvenlik teşkilatının dokuz üyesinin öldürülmesinden sorumlu olan eski bir muhalefet komutanı olan "Abu Tarık El Subaihi" nin karargahına baskın girişiminde bulunduğunu bildirdi.

SOHR kaynaklarına göre, Al-Yadoudah ile Al-Yadoudah arasındaki bir bölgede eski komutanın karargahına saldırmaya çalışan rejim güçlerine bağlı güvenlik grupları ile bölgedeki komutan ve birkaç silahlı kişi arasında şiddetli çatışmalar patlak verdi.  Bu arada rejim güçleri şiddetli çatışmaların hemen ardından bölgeye çok sayıda roket attı.

Kaynak: habervitrini

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.