İsrail askerlerini pusuya düşürdü

İsrail askerlerini pusuya düşürdü

Direniş, Gazze Şeridi'ndeki işgale yeni kayıplar veriyor.. El Kassam, iki İsrail insansız hava aracının ele geçirildiği videoyu yayınladı..

İsrailli 2 binbaşı öldürüldü

IDF, Gazze'de iki binbaşı rütbeli askerinin öldürüldüğünü açıkladı. BM, İsrail ordusuna atıfta bulunarak, Gazze'ye kara harekâtının başlamasından bu yana 200 İsrail askerinin öldürüldüğünü ve 1137 askerin de yaralandığını bildirdi.

İsrail işgal ordusu, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmada bir askerinin öldürüldüğünü açıklayarak, savaşın başlangıcından bu yana ölü sayısını 529'a yükseltirken, El Kassam Tugayları da İsrail'i bombaladı . Gazze Şehrindeki iki Sky Lark" uçağına el konulması da dahil olmak üzere işgale karşı özel operasyonlar başlattı.

İşgal ordusu, resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, "Givati ​​devriyesinde savaşçı olan Kudüslü Uriah Aimalek Goshin (21 yaşında) Çavuş Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmada öldürüldü" dedi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre.

Kudüs Tugayları'ndan Tulkarm Tugayı, savaşçılarının 7 IED askerini patlatarak bölgedeki İsrail buldozeriyle çatışmaya girdiğini ve buldozeri vurduklarını söyledi..

İşgal ordusu da aynı açıklamada Batı Şeria'da görev yapan "Atison Tugayı"na bağlı bir askerin ülkenin merkezinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, Asker Goshin'in öldürüldüğü savaşın koşulları veya zamanlaması hakkında bilgi verilmedi.

İsrail ordusu Salı günü erken saatlerde, Gazze Şeridi'nin güneyinde Filistin Direnişine karşı çıkan çatışmalarda bir yedek askerin daha öldürüldüğünü ve diğer iki askerin de ağır yaralandığını duyurdu.

Öldürülen askerin kimliği İsrail ordusu tarafından Çavuş olarak belirlendi. Ordunun 55. Tugayı'nın 7155. Taburu'ndan Birinci Sınıf (res.) Nitzan Schessler.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Schessler'in öldürüldüğü çatışmada bir askerin ağır yaralandığı, Gazze'nin güneyinde meydana gelen ayrı bir olayda da Savaş Mühendislik Kolordu 603. Taburu'ndan bir askerin ağır yaralandığı belirtildi.

Böylece İsrail ordusunun Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana açıklanan ölü sayısı 529'a yükseldi; ordu verilerine göre, aynı ayın 27'sinde Şeride kara saldırısının başlamasından bu yana 193 kişi de dahil.

Savaşın başlamasından bu yana İsrail ordusunda yaralananların sayısı 2 bin 602'ye yükseldi; bunların 1.152'si Gazze'ye kara operasyonunun başlamasından bu yana gerçekleşti.

Filistin Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun verdiği tahminlerin "gerçek dışı" olduğunu ve ölü sayısının çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Cuma günü İsrail gazetesi Walla, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 4.000 İsrail askerinin sakat kaldığını bildirdi ve tahminler bu sayının 30.000'e çıkabileceğini gösteriyor.

GAZZE'DE GÜNÜN ÖZETİ

İslami Direniş Hareketi "Hamas"ın askeri kolu olan "El Kassam Tugayları" savaşçıları, Gazze Şeridi'nde, özellikle Han Yunus'un (güney) güneydoğusundaki eksenlerde İsrail işgal ordusuyla askeri çatışmalarını günlerdir yoğunlaştırıyor. ) ve Gazze Şehri'nin batısında.

El Kassam Tugayları çarşamba akşamı, Gazze Şehri'nin El Tuffah mahallesinin doğusundaki Jabal Al-Rayes'te "Yassin 105" top mermisine sahip Siyonist istihkam birliği taşıyıcısını tamamen yok etmeyi başardıklarını söyledi.

İslami Direniş ayrıca El Kassam Mücahidlerinin Gazze şehrinin kuzeybatısındaki Karama mahallesindeki bir evin içinde özel bir Siyonist kuvveti pusuya düşürdüğünü, anti-personel cihazını patlattığını ve aynı mahallede bir Siyonist tankını "Al-Al-" ile hedef aldığını duyurdu. Yasin 105” kabuk.

El Kassam Mücahidleri, Gazze Şehri'ndeki Şeyh Rıdvan mahallesinin eteklerinde Siyonist bir piyade kuvvetini anti-personel füzeyle hedef alarak üyelerini öldürüp yaraladı ve  bir Siyonist askerin işini bitirmeyi başardı. 

El Kassam Tugayları ayrıca Han Yunus şehrinin güneydoğusundaki Ma'an bölgesinde "Al-Yassin 105" mermilerine sahip iki Siyonist Merkava tankını da hedef aldı.

Çarşamba günü erken saatlerde, İbrani Yayın Kurumu, İsrail savaşının 3 aydan uzun süredir devam ettiği ve binlerce Filistinlinin ölü ve yaralı kaldığı kuzey Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda iki askerin öldürüldüğünü ve iki askerin de yaralandığını duyurdu.

Resmi otorite internet sitesinde şunları söyledi: "Kuzey Gazze Şeridi'nde şehit düşen iki yedek IDF savaşçısının isimlerinin yayınlanmasına izin verildi." "İki askerin: Kudüs'ten Birinci Yardımcı Zacharia Besah Haber (32 yaşında) 

israil'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik savaşının 103. gününde, arabuluculukla yapılan bir anlaşma, Gazze'deki İsrailli mahkumlara ve Şerit'teki Filistinli hastalara ilaç nakledilmesine izin verdi. 

Bazıları, anlaşmanın mahkumların serbest bırakılması, çok ihtiyaç duyulan malzemelerin sağlanması ve nihayetinde savaşın sona ermesiyle ilgili müzakerelere geri dönüşün başlangıcı olacağını umuyor. 

Ancak sahada İsrail savaşı tırmandı ve çoğunlukla Han Yunus, Refah, Deir Al-Balah ve Jabaliya'da siviller öldürüldü. 

Filistin Direnişi işgalci İsrail askerlerine karşı birçok operasyon düzenleyerek karşılık vermeye devam ediyor. 

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 24 bin 448 Filistinli öldürüldü, 61 bin 504 kişi de yaralandı. Filistinlilerin ve uluslararası tahminlere göre ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyor.

EN SON GÜNCELLEMELER

17 Ocak Çarşamba, 22:15 (GMT+2)

ANSARALLAH SİYASİ BÜRO ÜYESİ: Yardımlar geldiğinde ve Gazze'ye yönelik saldırılar durduğunda operasyonlarımız da duracak.

ABD SENATÖRÜ CHUCK SCHUMER: ABD Senatosu'ndaki demokratlar İsrail'e yardıma ilişkin koşulları belirlemeyi düşünüyor.

KUDÜS TUGAYLARI: Cebeliye'nin doğusunda Cebel Reyyis'te düşman araç ve askerlerinden oluşan kalabalığı güdümlü füzeyle hedef aldık.

 

 

KIRBY: Husilerin saldırılarına devam etmeleri halinde onlara karşı daha fazla saldırı düzenlemekten çekinmeyeceğiz.

BEN-GVIR (Kanal 7'den alıntı): Kuzeyde Lübnan'la gerçek bir savaş başlatmaktan kaçış yok.

KANAL 12: İşçi Partisi, Netanyahu hükümetinin güveninin kaldırılmasına yönelik öneri sunacak.

17 Ocak Çarşamba, 21:15 (GMT+2)

ABD YETKİLİSİ (El Cezire'ye): Yemen'de Husi kontrolündeki bölgelerde bir Amerikan şirketine ait ticari gemiye saldırı düzenlendi.

İSRAİL ORDUSU SÖZCÜSÜ: Füze üretiminde kullanılan altyapının imhasını tamamladık.

LAPID: Gallant'ın güvenlik kararlarından dışlandığı haberi, yetkin bir başbakanımızın olmadığını doğruluyor.

ABD DEVLET BAKANLIĞI: Gemileri hedef almanın Gazze'deki savaşla hiçbir ilgisi yoktur ve bunu önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağız

YEMENİ KAYNAĞI (El Cezire'ye): Ensarallah Husi güçleri Kızıldeniz'de bir gemiyi hedef aldı.

NETANYAHU'NUN OFİSİ: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, tutuklu takası teklifini engellemekle suçlamasına yanıt olarak, Başbakanın yalnızca Hamas'ın savaşı sona erdirme talebini reddettiğini söyledi.

İSRAİL KANAL 13: Netanyahu, geçtiğimiz günlerde Savaş Konseyi Bakanları tarafından hazırlanan esir takası anlaşması teklifini engelledi.

WASHINGTON POST: Washington Post, üst düzey bir Amerikalı yetkilinin, İsrail'in Hamas'ın BM yardımını çaldığını veya başka yöne çevirdiğini kanıtlayan herhangi bir kanıt sunmadığını söylediğini aktardı.

 

 

UKMTO: Aden'in güneydoğusunda bir gemiye drone saldırısı düzenlendi.

BEN-GVIR: : Gazze'yi işgal etmeliyiz ve Netanyahu'nun iki seçeneği var: benim yolum ya da Gantz'ın yolu.

17 Ocak Çarşamba, 20:30 (GMT+2)

KAN: Netanyahu, Gallant'ı Gazze Şeridi'ne ilaç getiren temaslardan hariç tuttu.

ABD SENATÖRÜ MARK WARNER: Gazze'deki çatışmanın yönetimi değişmezse İsrail Washington'un desteğini kaybedebilir.

 

DSÖ: Günde 60.000 yaralıyla ilgileniyoruz.

İSRAİL GENELGE BAŞKANI: Hizbullah'la savaş ihtimali eskisinden çok daha yüksek.

EL KUDÜS TUGAYLARI: İsa mevkiinin arkasında ve Bureij'in güneyindeki Ebu Madin mevkiinin yakınında bulunan düşman askerlerinin toplandığı havan toplarını bombaladık.

İRAN FM: Pakistanlı mevkidaşına, ülkesinin egemenliğine saygı duyduğumuza dair güvence verdim, ancak kimsenin ulusal güvenliğimizi tehdit etmesine izin vermiyoruz.

ANSARALLAH SİYASİ BÜRO: Bu sınıflandırma Amerika'nın yanlış bilgilendirmesidir ve itibarımızı bozmaya yönelik başarısız bir girişimdir.

 

BLOOMBERG: Avrupa Birliği Hamas'a yaptırım uygulamayı planlıyor.

EL KUDÜS TUGAYLARI: Bureij kampında Siyonistlerin quadcopter drone'unu düşürdük.

UNRWA: Refah'ın nüfusu neredeyse dört katına çıktı.

17 Ocak Çarşamba, 19:30 (GMT+2)

OSAMA HAMDAN: Direniş hâlâ gücü ve yeteneğiyle savaşı yönetiyor.

İSRAİL MEDYALARI: Yukarı Celile'deki Meron Dağı bölgesine bir drone sızarak bölgede sirenlerin çaldığını gösteriyordu.

 

 

El Kassam Tugayları: Bureij kampında bir Merkava tankını hedef aldık.

Kudüs Tugayı: Düşmanın Han Yunus'taki karargâhını hedef aldık.

GALLANT: Eğer Hamas'ı dağıtmazsak İsrail'de yaşayamayız.

ABD SENATÖRÜ CHRIS COONS: İsrail'in savaşı yönetme şeklinden endişe duyuyoruz.

İSRAİL ORDUSU: İsrail işgal ordusu, Gazze'de devam eden çatışmalar sırasında biri subay olmak üzere iki askerin daha öldürüldüğünü duyurdu.

17 Ocak Çarşamba, 18:30 (GMT+2)

El Kassam Tugayları: Güney Lübnan'dan Batı Celile'yi 20 füzeyle bombaladık.

ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI JAKE SULLIVAN: Washington, Yemen'deki Ensarallah'ı yeniden küresel terör örgütü olarak listeledi.

NETANYAHU: "Savaş, tüm hedeflerimize ulaşana kadar devam edecek: kaçırılan insanları geri getirmek, Hamas'ı ortadan kaldırmak ve Gazze'nin bizim için tehdit oluşturmamasını sağlamak."

 

 

RESMİ İSRAİL RADYOSU: Bazı yedek askerler Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara katılmayı reddetti. Radyo, çatışmaya katılmayı reddeden askerlerin eğitim seviyesinde ciddi boşluklardan bahsettiklerini de sözlerine ekledi.

17 Ocak Çarşamba, 17:00 (GMT+2)

El Cezire: Güney Lübnan'dan Batı Celile'deki İsrail mevzilerine on füze ateşlendi.

El Kassam Tugayları: Savaşçılarımız Gazze Şehri'nin Şeyh Rıdvan mahallesinin eteklerinde bir İsrail piyade kuvvetini hedef alarak üyelerini öldürdü ve yaraladı.

 

 

AL-JAZEERA: Yukarı Celile'nin çeşitli bölgelerinde sirenler çaldı.

El Kassam Tugayları: Gazze şehrinin kuzeybatısındaki Karama mahallesinde İsrail özel kuvvetini pusuya düşürdük

17 Ocak Çarşamba, 16:00 (GMT+2)

FİLİSTİN MEDYALARI: İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında düzenlediği bombalı saldırıda bir Filistinli öldü, diğerleri de yaralandı.

 

 

El Cezire: İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus'un doğusundaki bir yerleşim alanını bombaladı.

EL KUDÜS TUGAYLARI: Gazze'nin doğusunda keşif görevi sırasında İsrail'e ait bir insansız hava aracının kontrolünü ele geçirdik.

17 Ocak Çarşamba, 15:00 (GMT+2)

İRAN FM: Ortadoğu'da çatışmaların genişlediğine tanık oluyoruz. Pakistan ve Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz ancak ulusal güvenliğimizin tehdit edilmesine izin vermiyoruz.

 

 

KUDÜS POSTASI (Netanyahu'dan alıntı): Savaş 2025'e kadar devam edebilir.

El Cezire: İsrail hava saldırıları Jabalia'yı, Gazze Şehri'nin kuzeyini ve Şeridi'nin güney bölgelerini hedef aldı.

EL KASAM TUGAYLARI:

Mücahidlerimiz, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Maghazi kampında 6 Siyonist Merkava tankının ve bir asker taşıyıcısının imha edildiğini doğruladı.

Kudüs Tugayları ile ortak bir görevde, El Megazi kampında anti-zırh cihazıyla Siyonist bir buldozeri imha ettik.

Mücahitlerimiz 4 Siyonist askeri keskin nişancı atışıyla vurarak 7 kişilik bir kuvveti hedef alarak sıfır mesafeden işini bitirdi.

Mücahitlerimiz bir caminin içinde barikat kuran bir grup askerle birlikte patlayıcıyı patlattı ve ardından askerlerin işini bitirdi.

 

 

17 Ocak Çarşamba, 14:00 (GMT+2)

İSRAİL ORDUSU: Gazze Şeridi'nde son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 35 asker yaralandı.

El Cezire: İsrail'in Salı akşamından bu yana Han Yunus'a düzenlediği bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

17 Ocak Çarşamba, 12:45 (GMT+2)

ÜRDÜN ORDUSU: Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'taki Ürdün sahra hastanesinde görevli bir kişi, hastane çevresinde yaşanan çatışmalar sonucu yaralandı. Ürdün ordusu, Han Yunus'taki Ürdün sahra hastanesi personelinin güvenliğinden İsrail'i sorumlu tuttuğunu da sözlerine ekledi.

FİLİSTİN MEDYALARI: İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'ta vatandaşları hedef alan bombalamasında iki Filistinli öldü, diğerleri de yaralandı.

 

 

İSRAİL ORDUSU: Han Yunus'ta 98'inci Tümene silah, teçhizat, yakıt ve gıdayı içeren bir hava saldırısı gerçekleştirdik.

GUTERRES: "Gazze'de ateşkes ve bölgedeki çatışmaların yayılmasının önlenmesi çağrımı yineliyorum".

AL-JAZEERA: İsrail Hava Kurtarma Birimi, yaralı askerleri Gazze Şeridi'ndeki savaş bölgelerinden taşımaya devam ediyor.

El Cezire: Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'nin doğusunda işgal ordusuna ait bir asker taşıyıcısı El Yasin 105 top mermisi ile hedef alındı.

17 Ocak Çarşamba, 11:45 (GMT+2)

BLINKEN: İran nükleer anlaşmasının feshedilmesi büyük bir hataydı ve şu anda bu konuda istemediğimiz bir durumdayız.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren devam eden soykırımında 24 bin 448 Filistinli öldürüldü, 61 bin 504 Filistinli yaralandı.

 

 

17 Ocak Çarşamba, 10:50 (GMT+2)

HAMAS: Almanya'nın İsrail'e 10 bin füze gönderme niyeti, halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşına ortaklıktır

FİLİSTİN MEDYALARI: Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'nin doğusunda Filistin Direnişi ile işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı.

 

FİLİSTİN MEDYALARI: Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'nin doğusunda Filistin Direnişi ile işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı.

CANLI BLOGUMUZU TAKİP EDİN: https://t.co/PWy1w60UYy pic.twitter.com/MqZQVO6inw

- Filistin Chronicle (@PalestineChron) 17 Ocak 2024

 

17 Ocak Çarşamba, 09:00 (GMT+2)

El Cezire:

İsrail'in Gazze'deki Daraj mahallesindeki evleri bombalaması sonucu 25 Filistinli öldü, onlarcası da yaralandı.

İsrail askeri araçlarının Nasser Hastanesi çevresinden çekilmesinin ardından yedi Filistinlinin cesedine ulaşıldı.

 

 

17 Ocak Çarşamba, 08:00 (GMT+2)

El Cezire: Güney Lübnan'dan Şeba Çiftlikleri'ndeki İsrail askeri tesislerine bir grup füze ateşlendi.

17 Ocak Çarşamba, 06:15 (GMT+2)

İSRAİL ORDUSU: Dün gece Gazze'nin kuzeyinde çıkan çatışmada bir İsrail subayı ve bir asker öldürüldü.

(Filistin Tarihi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.