İsrail'de yer yerinden oynadı!

İsrail'de yer yerinden oynadı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler'in "Yahudi kanı taşıdığını" söylemesi üzerine Siyonist İsrail'den öfke dolu karşılık geldi.

İtalya’nın Rete 4 isimli televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un, Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu iddia etmesi siyonist İsrail yönetimini adeta çıldırttı.

Lavrov, “Bize ‘ Ukrayna’yı nazilerden nasıl temizleyeceksiniz, Yahudi değilsiniz’ diye soruyorlar bence Hitler’in de Yahudi kökeni vardı, yani bu hiçbir şey ifade etmiyor” demişti. Uzun bir süredir bilge Yahudilerin, en büyük anti-semitistlerin Yahudilerin kendisi olduğunu söylediğini duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ: AFFEDİLEMEZ

Lavrov’un açıklaması İsrail’de öfkeyle karşılandı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, “Bu tür yalanlar, tarihin en korkunç suçlarından Yahudileri sorumlu tutmak ve böylece Yahudilere zulmedenleri sorumluluklarından kurtarmak içindir. Bugün hiçbir savaş Holokost değildir veya Holokost gibi değildir.” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ise Lavrov'un sözlerini “Affedilemez” olarak nitelendirdi. Lapid, Rusya’nın İsrail büyükelçisinin de bakanlığa çağrılacağını söyledi.

Büyükelçinin “Sert bir konuşma” gerçekleştirmek için dışişleri bakanlığına davet edildiği belirtilirken Moskova’dan bir özür istendiği de belirtildi.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum