İsveç Dışişleri Bakanı Türkiye'yi tehdit etti

İsveç Dışişleri Bakanı Türkiye'yi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine 'olumlu bakmıyoruz' açıklamasının ardından İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı

Erdoğan’ın açıklaması sonrası İsveç’ten küstah hamle: Ambargo için bastıracağız..

İsveç'ten küstah tehdit: Türkiye'nin çıkarına olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine 'olumlu bakmıyoruz' açıklamasının ardından İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı. Linde, "NATO'nun önemli ülkeleri arkamızda, Türkiye'nin çıkarına olur" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in PKK sevici rolü nedeniyle üyeliği konusunda olumsuz kanaat getirdiklerini açıklamıştı …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in PKK sevici rolü nedeniyle üyeliği konusunda olumsuz kanaat getirdiklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri başta İskandinav medyası olmak üzere dünyada geniş yankı uyandırdı.

Erdoğan’ın sözlerine İsveç’ten ilk tepki parlamento kanadından geldi. İsveç Parlamentosu Türkiye’ye karşı AB nezdinde ambargo uygulanması için harekete geçileceğini duyurdu.

İSVEÇ’TEN KÜSTAH AMBARGO TEHDİDİ

İsveç parlamentosu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, İsveç’in Pazartesi günkü AB dışişleri bakanları toplantısında Türkiye’ye Avrupa Birliği nezdinde silah ambargosu uygulanması için faaliyet yürütüleceğini duyurdu.

PKK SEVİCİ İSVEÇ

İsveç, NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye’nin olumsuz kanaatini siyasi bir temele dayandırmaya çalışırken, Stockholm hükümetinin bölücü terör örgütü PKK’ya uzun yıllardır kucak açması, destek vermesi, terörle iltisaklı yapılara onay vermesi “Batı demokrasilerindeki” iki yüzlü tavrını açıkça ortaya koyuyor. Terör örgütünün elebaşlarından çok sayıda isim İsveç’te adeta “ev sahibi” gibi ağırlanırken, İsveç bu gerçeği saklamaktan çekinmiyor, savunmaktan da geri durmuyor.

PKK ile İsveç’in yakınlığı istihbarat raporlarına da yansırken Türkiye’nin terör karşıtı operasyonları yine İsveç hükümeti tarafından her seferinde kınanıyor. Son olarak Perşembe günü Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonlarını kınadığını açıklamış  “Uluslararası hukuku ihlal ediliyor, durum istikrarsızlaştırılıyor ve özellikle Kürtler için büyük insani sonuçlar doğurma riskini taşıyor.”sözleriyle BM güvenlik konseyine, konuyu derhal ele alması gerektiği çağrısında bulunmuştu.

YPG VE PKK'YA AÇIK DESTEK VERİYORLAR

Terör örgüyü PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen YPG'ye destekleriyle bilinen İsveç, skandal bir görüşmeye imza attı. Örgütün sözde sorumlularından biriyle görüştüklerini sosyal medya hesabından paylaşayan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, "Ülkemiz, aktif partner olmaya devam ediyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve heyeti skandal bir görüşmeye imza attı. Linde ve heyet, törer örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin sözde Suriye Demokratik Meclisi Eşbaşkanı Elham Ahmed ile bir araya geldi.

MADDİ YARDIM YAPILACAK

Görüşme sonrasında Twitter'dan paylaşım yapan Linde, "Kuzeydoğu Suriye'de yaşananlar hakkında Elham Ahmet ile samimi bir görüşmeyi takdir ediyoruz. İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor" sözlerine yer verdi. Görüşme sonrasında örgüye maddi yardım yapılmasına karar verildi.

BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Elham Ahmed, ABD müttefikini Suriye Demokratik Güçlerinin siyasi kanadı olan Suriye Demokratik Konseyi'nin sözde eşbaşkanı. Ahmed'in İsveç'e yaptığı ziyaret ile ilgili bir açıklama geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.