Mısır'dan normalleşmeye ön şart

Mısır'dan normalleşmeye ön şart

Mısır, Türkiye’yle ilişkilerin normale dönmesi için ön koşul öne sürdü. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye’nin, Mısır’ın ilke ve hedeflerine uyum göstermesi gerektiğini söyledi.

Mısır, Türkiye’yle ilişkilerin normale dönmesi için ön koşul öne sürdü. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye’nin, Mısır’ın ilke ve hedeflerine uyum göstermesi gerektiğini söyledi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cuma günü iki tarafın da normalleşme için henüz bir ön koşul sunmadığını söylemişti. Ancak, bugün Mısır Dışişleri’nden yapılan açıklamada, normalleşme sürecinin başlaması için Türkiye’nin, Mısır’ın ilke ve hedeflerine uyum sağlaması gerektiği ön koşul olarak öne sürüldü. 

Mısır Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklama, Ankara ve Kahire arasında yıllarca süren gerilimli ilişkileri normale döndürme yönündeki çabaları doğrularken; Bakan Semih Şükrü, iki ülke arasındaki diyaloğun hala sınırlı olduğunu belirtti. 

“Türkiye’yle normal diplomatik çerçeve dışında hiçbir iletişim olmadığını” söyleyen Bakan Şükrü; Türkiye’nin, Mısır’ın ilke ve hedeflerine uyum göstermesi şartıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için zemin hazırlanacağını belirtti. 

Ankara ve Kahire arasındaki soğuk ilişki, 2013’te Mısır’ın ilk defa demokratik yollarla seçilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ittifak olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ordu tarafından darbeyle iktidardan indirilmesi sonucu başlamıştı. 

Reuters’ta yer alan bir habere göre Mısır’ın istihbarat kaynakları, iş birliğini ele almak için, Türkiye tarafından bir toplantı yapılması önerisi ortaya atıldığını söyledi. 

Kaynak: Karar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.