Moskova ve Tel Aviv'den Suriye'de işbirliği

Moskova ve Tel Aviv'den Suriye'de işbirliği

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Siyonist İsrailli bakan Gabi Aşkenazi dün Moskova'da bir araya geldi. Moskova ve Tel Aviv, Suriye'de İran milislerini masaya yatırdı. Adım adım Arzı Mevud'a!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve muhalifler, iç savaşın 11. yıl dönümünde çatışmaya devam ediyor. Milyonlarca Müslüman mülteci duruma düşerken, binlerce Müslüman ise Suriye'de hayatını kaybetti. 17 Aralık 2010'da Tunus'ta başlayan sözde Arap Baharı sonucunda Suriye, 15 Mart 2011'den itibaren parçalanmaya başladı. Sözde İslam devleti DAEŞ bahanesiyle ABD öncülüğündeki batılı devletlerin işgal ettiği Suriye'de barış sağlanamadı. Kan ve gözyaşının dinmediği Suriye topraklarında Siyonist İsrail Arzı Mevud planlarını devreye soktu.

 

SİYONİST BAKAN MOSKOVA'DA! İRAN'I GÖRÜŞTÜLER

Hemen hemen her gün bölgedeki Beşar Esad yanlısı İran milislerini hedef alan saldırılar gerçekleştiren Siyonist İsrail'in dışişleri bakanı Gabi Aşkenazi, dün Moskova'ya gitti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen Siyonist Bakan, Suriye'de İran varlığını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi soruşturmasını masaya yatırdı.

Şarku’l Avsat’ta yer alan habere göre, Aşkenazi’nin Lavrov ile yaptığı görüşmede Suriye’de İsrail’in çıkarlarını göz önünde bulunduran Rusya’nın yeni projesi ele alındı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, Lavrov’un 2020 yılının Ekim ayının sonlarında bu konuyla ilgili öneri ve düşüncelerini Aşkenazi’ye aktardığı o görüşmeden bu yana söz konusu düzenlemelerle ilgili yeniden bir araya geldiklerini kaydetti. 

Rusya aradan geçen zaman içinde Siyonist İsrail’in talepleri doğrultusunda önerilerinde bazı düzeltmeler yaptı.

SURİYE'DE RUSYA VE İSRAİL'İN ORTAK NE ÇIKARI VAR?

Kaynaklar, düzenlemelerin niteliğini tam olarak yapmasa da Suriye'de Siyonist İsrail ve Rusya'nın 'ortak çıkarları' doğrultusunda olduğu vurgulandı.

Kaynaklara göre Siyonist bakan Aşkenazi, Lavrov ile yaptığı görüşmede Hizbullah da dahil İran ve milislerinin Suriye’den tamamen çıkarılmasını talep etti. 

Habere göre Siyonist İsrail, Lübnan Hizbullah’ına silah sevkiyatlarının durdurulmasını istiyor. İsrail, Aynı zamanda, bölgede İran ve milislerine çalışma izni veren Suriye rejim ordusuna yaptırımlar uyguluyor.

Kaynaklar, Rusya’nın, İsrail ile birlikte İran’ın Suriye’de konuşlanmasını ve ağır silahlar ile hassas silahların Lübnan’daki Hizbullah’ın eline geçmesini engellemeyi onayladığını aktardı.

LAVROV'DAN 'İSRAİL NE İSTERSE YAPARIZ' MESAJI

Kaynaklar, Lavrov'un İsrail’in istemesi halinde İran ve milislerine karşı çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

Kaynakların aktardığına göre Lavrov, “Bu tür tehditler gözlemlerseniz, siz hedefleri vurmaya ve operasyon düzenlemeye başlamadan önce Rusya’nın harekete geçmesi için lütfen bize ilgili bilgileri sağlayın. Suriye topraklarından devletinize yönelik bir tehdit olması halinde bize derhal bildirin. Biz, bu tehdidi etkisiz hale getirmek için her türlü önlemi alacağız” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Siyonist Başbakan Benjamin Netanyahu arasında gizli bir diyalog kanalının olduğunu öne süren ABD merkezli Al-Monitör gazetesi ise, Rusya'nın İsrail'e   KOVID-19 için üretilen Sputnik V aşılarını tanıması için baskı yaptığını belirtti. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.