Müslümanları toplama kampı ifşa oldu

Müslümanları toplama kampı ifşa oldu

Çin yönetiminin Müslümanlara uyguladığı zulüm ve şiddetin yeni merkezleri ortaya çıktı. Tayvan'da yaşayan aktivist Guan Guan, 8 farklı şehirde 18 toplama kampı buldu ve dünya kamuoyu ile paylaştı.

Uluslararası tepkilere rağmen, Çin'in, Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur, Kazak, Kırgız Türklerine uyguladığı zulüm ve şiddetin yeni toplama kamları ortaya çıktı..

Tayvan’da yaşayan Çinli bir aktivist Guan Guan takma adını kullanan bir adam, 2 yıllık bir araştırmanın sonucunda ülkenin 8 farklı şehrinde 18 adet toplama kampı bulunduğunu ortaya çıkardı.

İki yıl boyunca yerel halkla görüşen ve farklı bölgeleri “turist” gibi ziyaret ederek görüntü alan Guan Guan, çektiği görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.

“18 TOPLAMA KAMPINA GİTTİM”

Urumçi’ye giderek gizli kayıt yapan ve kamerasını çantasına koyarak gizlice çekim yapan Guan Guan, “Yabancı basın mensuplarının bölgeye girmesi yasak fakat ben rahatça girebilirdim. Dolayısıyla bu baskıyı ve şiddeti gözler önüne sermeye karar verdim. 18 toplama kampı keşfettim ve bunlardan bir tanesi devasa büyüklükteydi. Önünde de ‘İş gücüyle reform’ ifadesi yazılıydı” açıklamasını yaptı.

Guan Guan, “2017’den beri inşa edilmiş toplama kampları ile ilgili bir haber okuduktan sonra bu araştırmayı yapmaya karar verdim. Uydu haritasından bunların konumlarına baktım ve araştırmaya başladım. Eğer yakalansaydım ben de toplama kampına gönderilebilirdim” ifadesini kullandı.

Çin hükümeti videolar ve iddialar hakkında bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.