Nepal'de yolcu uçağı düştü: 68 ölü

Nepal'de yolcu uçağı düştü: 68 ölü

Nepal'de 72 kişiyi taşıyan uçak düştü. Uçağın düşmesinin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları devam ederken 68 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Katmandu Post gazetesinin haberine göre, başkent Katmandu'dan Pokhara'ya gitmek üzere havalanan Yeti Hava Yollarına ait "ATR 72" tipi yolcu uçağı, Seti Nehri Vadisi yakınında düştü.

Gazetenin son geçtiği bilgiye göre ülkede yaşanan son 30 yılın en büyük uçak kazasında 68 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. FlightRadar24'te yer alan bilgilere göre ise düşen uçağın 15 yaşında olduğu belirtildi.

Yerel televizyonlar kurtarma görevlilerinin uçağın parçalanmış bölümleri etrafındaki çalışmalarını yayınladığında kaza alanının yakınındaki alevler görüntülere yansımıştı. Polis yetkilisi Ajay K.C."31 cesedi hastaneye gönderdik ve halen 33 cesedi geçitten çıkarmaya uğraşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yolcular arasında 3 bebek var

Şirket Sözcüsü Sudarshan Bartaula, uçağın 68 yolcu ve 4 kişilik mürettebatı taşıdığını belirtti. Bartaula, yolcular arasında 10 yabancı uyruklu kişi ile 2 bebeğin de bulunduğu bilgisini paylaşmıştı.

Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada, çift motorlu ATR 72 uçağında bulunanlar arasında üç bebek ve üç çocuğun da bulunduğu belirtildi. Yolcular arasında beş Hintli, dört Rus ve bir İrlandalı, iki Güney Koreli, bir Avustralyalı, bir Fransız ve bir Arjantin vatandaşı bulunduğu da kaydedildi.

Nepal: Kaza bölgesi

Havacılık Güvenliği Ağı veri tabanına göre, bugün yaşanan olay, Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait Airbus A300'ün Katmandu'ya yaklaşırken bir yamaca çarpması sonucu uçaktaki 167 kişinin tamamının hayatını kaybettiği 1992 yılındaki kazadan bu yana Nepal'de meydana gelen en ölümcül hava yolu felaketlerinden biri.

Everest dahil dünyanın en yüksek 14 dağından sekizine ev sahipliği yapan ve ani hava değişikliklerinin tehlikeli koşullara yol açabildiği Nepal'de 2000 yılından bu yana yaklaşık 350 kişi uçak ya da helikopter kazalarında hayatını kaybetti.

Avrupa Birliği, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek 2013 yılından bu yana Nepalli havayolu şirketlerine hava sahasını yasaklamıştı.

Başbakan Pushpa Kamal Dahal, güvenlik güçlerinden ve halktan bölgedeki kurtarma çalışmalarına destek olmalarını istemişti.

haber27.com// Dış haberler servisi

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.