Ölüm, hayatın bir parçası

Ölüm, hayatın bir parçası

Katar 2022 Dünya Kupası CEO'su Nasser al-Khater, bir işçinin turnuva sırasında öldüğü iddiasıyla ilgili konuşurken, Türkiye'nin aşina olduğu bir açıklama yaptı.

The Guardian'ın haberine göre Filipinli bir işçi geçen çarşamba günü Suudi Arabistan Milli Takımı'nın elenmeden önce antrenmanlarını yaptığı Sealine Tatil Köyü'nde ışıkları tamir ederken rampadan kayıp, kafasını yere çarparak öldü. 

Konuya  ilişkin açıklama yapan Dünya Kupası CEO'su, işçinin ölümüyle ilgili olarak Türkiye'nin aşina olduğu bir açıklama yaptı. CEO Nasser al-Khater, "İşte de olsa uykuda da; ölüm, hayatın doğal bir parçasıdır" dedi.

Katar'da işçi ölümleriyle ilgili çıkan haberlerin "sahte" olduğunu iddia eden Khater, "Gazetecilerin bu sahte söylemleri taşıması bizi hayal kırıklığına uğratıyor" dedi.

İnsan Hakları Gözlemevi'nden Khater'in yorumlarına kınama geldi. 

The Guardian'ın geçen seneki haberine göre ise Katar'ın Dünya Kupası düzenleme hakkını kazanmasından bu yana ülkede 6 bin 500 işçinin öldüğüne inanılıyor. Nüfusu düşük olan Katar'daki işçiler ise genellikle farklı ülkelerden gelen göçmenler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.