Putin NATO'ya meydan okuyor

Putin NATO'ya meydan okuyor

Rusya'nın, Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyonun üçüncü gününde Kiev’de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dün çevrim içi görüşen NATO'dan yine bir şey çıkmadı.

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri saldırı üçüncü güne girerken, gergin bekleyişin sürdüğü başkent Kiev'de gece boyu silah sesleri devam etti.

Dün gece çevrim içi görüşen NATO liderlerinin kararı yine lafta kaldı.

Şahısına kadar yaptırım uygulanan Rusya lideri Vladimir Putin, hiç bir şey olmamış gibi rahat tavır sergiliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün gece yaptığı açıklamada Rus askerlerinin bu sabah Kiev'e gireceğini söylemişti.

Ukraynalı yetkililer, Rusya askerlerinin Kiev'in dış noktalarında konuşlandığını ve her an kent merkezine girebileceğini belirtiyor.

 

HÜKÜMET BİNASI YAKINLARINDA SİLAH SESLERİ

Görgü tanıkları, Kiev'deki hükümet binaları yakınında silah sesleri duyulduğunu aktardı. 

Rusya'nın dün ele geçirdiğini açıkladığı Kiev'in kuzeyindeki Hostomel hava üssünde şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtilirken, bölgede bir Rus uçağının düşürüldüğü de bildirildi.

‘HEDEF KİEV’DEKİ ELEKTRİK SANTRALLERİ’

Ukrayna'nın Interkax haber ajansı da, Rus askerlerinin Kiev'deki elektrik üretim santrallerini ele geçirmeye çalıştığını aktardı.

Top atışlarının ve silah seslerinin duyulduğu 3 milyon nüfuslu kentteki çok sayıda kişi sığınaklara saklanmış durumda.

Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'da da havalimanı yakınında patlama sesleri duyulurken Rusya'nın Sumy, Poltava ve Mariupol yakınlarına kruz füzeleri fırlattığı aktarıldı.

Öte yandan, Batı'dan yaptırım tehdit sesleri yükselmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise tehditleri umursamıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.