Rusya'dan WhatsApp uyarısı

Rusya'dan WhatsApp uyarısı

Kullanıcı sözleşmesi yenilenen ve tartışmalara neden olan WhatsApp konusunda Rusya uyarıda bulundu. Rusya, resmi çalışanların WhatsApp kullanmayı sonlandırmaları gerektiğini açıkladı.

WhatsApp'ın kullanım şartları ve gizlilik politikasını değiştireceğini duyurmasının ardından kişisel güvenlik tartışmaları giderek büyüyor.  Rusya Federasyonu Toplumsal Konseyi kitle iletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Aleksandr Malkeviç, Rusya’daki resmi çalışanların WhatsApp kullanmayı sonlandırmaları gerektiğini belirtti.

TÜM GİZLİ BİLGİLER BATININ MALI OLACAK

Aleksandr Malkeviç, WhatsApp'ın "Gizlilik İlkesi"ni güncellemesinin ardından, mesajlaşma uygulamasının güvenilirliğine ilişkin yeni soru işaretlerinin oluştuğunu kaydetti. Malkeviç, Rusya’da çok sayıda resmi çalışanın WhatsApp üzerinden haberleştiğine dikkati çekti ve uyardı:

“WhatsApp gazeteciler ve iş dünyası temsilcileri arasında da popüler. Bu nedenle, tüm gizli bilgilerimizin artık yasal olarak Batılı istihbarat birimlerinin malı olacağını anlamalıyız. Rus yetkililer, özellikle de işle ilgili konularda WhatsApp üzerinden iletişim kurmayı sonlandırmalılar”

GÜNCELLEMEYEN KULLANAMAYACAK

WhatsApp, 4 Ocak'ta "Gizlilik İlkesi"ni güncellemiş ve onay için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.