Şanslı 10 milyon

Şanslı 10 milyon

Çin'in en büyük üçüncü eyaleti olan Henan'da 88.5 milyon kişinin Covid-19 kaptığı iddia ediliyor.

Katı Covid-19 tedbirlerini bırakan Çin'den endişe verici haberler geliyor. Sağlık yetkilileri, Çin'in en kalabalık üçüncü eyaleti olan Henan'daki 88.5 milyon kişiye virüs bulaştığını söylüyor.
Henan eyaleti sağlık komisyonu başkanı Henan'daki Covid-19 enfeksiyon oranının yüzde 89 seviyesinde olduğunu belirtti. Eyalet aynı zamanda Çin'de yaşlı nüfusunun en yüksek olduğu üçüncü bölge. Eyaletin nüfusu ise 99.4 milyon. Bu arada Çinli sağlık yetkilileri, ABD'li firma tarafından verilen yüksek fiyat nedeniyle Pfizer'in antiviral Covid ilacı Paxlovid'i temel sağlık sigortası planlarına dahil etmeyeceklerini söyledi. 31 Mart'a kadar Çin'in geniş sağlık sigortası programı tarafından geçici olarak kapsanan ilaca, Çin'deki Covid vakalarının geçen ay artmasından bu yana keskin bir talep artışı var.
Çin'de resmi rakamlara göre ülke genelinde 8 Ocak'ta sadece üç kişi virüs nedeniyle öldü. Bir önceki gün de sadece iki ölüm açıklandı. Çinli yetkililer pandeminin başından bu yana ülkede sadece 5 bin 272 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğünü iddia ediyor. Bu rakam pandeminin başladığı yer Çin olmasına rağmen dünyadaki en düşük virüs kaynaklı ölüm rakamlarından biri. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin'in salgının boyutunu eksik bildirdiğini açıklamış, uluslararası sağlık uzmanları da katı tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte bu yıl ülkede 1 milyondan fazla insanın hastalıktan ölebileceğini tahmin etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.