Son Dakika! NATO'dan Rusya'ya çağrı! Askeri yığınağı sonlandırın

Son Dakika! NATO'dan Rusya'ya çağrı! Askeri yığınağı sonlandırın

Son dakika: NATO: Rusya, Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı derhal sonlandırsın çağrısında bulundu.

Son Dakika:  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Rusya'ya, Ukrayna sınırlarındaki askerlerini geri çekme çağrısında bulundu.

RUSYA ASKERİ YIĞINAĞI DERHAL SONLANDIRMALI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını derhal sonlandırması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, "Son haftalarda Rusya, 2014'te Kırım'ın yasa dışı ilhakından bu yana Ukrayna sınırlarına binlerce askeri yığdı. Rusya, Ukrayna ve çevresindeki bu askeri yığınaklara ve provokasyonlarına derhal son vermeli" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA DAHA FAZLA YAPTIRIM UYGULAYIN

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise Kiev'in diplomatik bir çözüm istediğini söyledi. NATO ve Batı'nın Ukrayna ile Rusya arasındaki şiddetin artmasını önlemek için hızlı davranması gerektiğini belirten Kuleba, Moskova'ya yönelik daha fazla yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.

Kiev'e daha fazla askeri yardım talep eden Kuleba, "Operasyonel düzeyde, Rusya'yı caydıracak ve saldırgan niyetlerini içerecek önlemlere ihtiyacımız var. Rus saldırganlığının önüne geçecek yeni bir yaptırım baskısı faydalı olacaktır." dedi.

NATO'dan Ukrayna'nın savunma birimleri için daha fazla destek isteyen Kuleba, "Rusya, Ukrayna'nın  üçüncü ülkelerin savunma sektöründe işbirliği yapmasını engellemek için hiçbir çabadan kaçınmıyor. Rusya'nın bu baltalama çabalarına karşı, Ukrayna savunma birimlerini kuvvetlendirecek doğrudan desteklere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.