Suudi Arabistan'dan İsrail'e şartlı yeşil ışık!

Suudi Arabistan'dan İsrail'e şartlı yeşil ışık!

Siyonist İsrail 4 Orta Doğu ülkesine daha kancayı takmıştı. Netanyahu, Tel Aviv'den Mekke'ye uçuş vaadi verirken, Suudi Arabistan'dan İsrail'le normalleşmeye şartlı yeşil ışık geldi!

Mısır, Ürdün, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan ve Fas kendi çıkarları uğruna  Filistin davasına ihanet ederek Siyonist  İsrail'le normalleşme anlaşması imzaladı.

SUUDİLERDEN TEL AVİV'E YEŞİL IŞIK

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail seçimlerinden önce 4 Orta Doğu ülkesiyle daha normalleşeceğini öne sürmüştü. İddialarını arttıran Siyonist Başbakan Netanyahu, Tel Aviv'den Mekke'ye doğrudan uçuş vaadini de vermişti. Siyonist İsrail'le Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine kesin gözle bakılırken Suudi yönetiminden şartlı normalleşme sinyali geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Arap ülkeleriyle İsrail arasında başlayan normalleşme sürecinin Orta Doğu bölgesine birçok farklı açıdan önemli faydalar sağlayacağını belirtti. Suudi Dıişişleri Bakanı Faysal, bu olumlu gelişmelerin barış sürecinin boyutuna bağlı olduğunu söyledi.

TEL AVİV İLE 2002'DEN BU YANA TEMAS VAR

Suudi Bakan Faysal yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetimiyle Arap ülkelerinin ilişkilerinin normalleşmesi halinde tüm bölgenin ekonomik, sosyal ve güvenlik açısından fayda sağlayacağını ifade etti. Ferhan Al Suud, Suudi Arabistan ile İsrail arasında 2002'den bu yana görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. Faysal, bunun Riyad yönetiminin bir vizyonu olduğunu da ekledi.

TEK ŞART 1967 SINIRLANININ KABUL EDİLMESİ

Suudi Bakan Faysal, Siyonist İsrail'le normalleşmenin ancak 1967 sınırlarının kabul edilerek Filistin devletinin toprak bütünlüğünün teslim edilmesi halinde mümkün olabileceğini söyledi.

Bakan Faysal 2020 Aralık ayında "Gerçekleştirmemiz gereken şey, Filistinlilerin kabul edeceği şekilde onurlu ve egemen bir Filistin devletini kabul eden bir barış anlaşmasıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.