Vatandaşa ayçiçek yağı müjdesi!

Vatandaşa ayçiçek yağı müjdesi!

Suriye'de hükümet vatandaşa sübvansiyonlu fiyattan ayçiçeği yağı dağıtma kararı aldı.

Suriye'de hükümet ailelere sübvansiyonlu fiyatla ayda 1 litre ayçiçek yağı dağıtacak. 

Suriye Devlet Ticaret Kurumu, akıllı kart sistemi kapsamındaki ailelere paket başına 7200 Suriye lirası (yaklaşık 2 dolar) karşılığında ayda 4 litre yerine bir litrelik sübvansiyonlu ayçiçek yağı şişesi dağıtmaya karar verdi.

AYÇİÇEK YAĞI DAĞITILACAK

Suriye Ticaret Bakanlığı'nın ithalata izin vermesinin ardından son iki hafta içinde fiyatların düşmesinden sonra bir litre ayçiçek yağı fiyatı 9 bin 500 Suriye lirasına ulaşmıştı.

Öte yandan Suriye Komünist Partisi Birleşik'se bu adımın karaborsacılığı teşvik edeceğini ve yetersiz olduğunu öne sürdü.

Partinin yayın organı El Nur'da çıkan yazıda "Artışların yükünü, geçimini sağlamak için acısını hafifletecek etkili hükümet müdahalesinden ümidini kesen Suriye vatandaşının üstleneceğini herkes biliyor" denildi.

Bilindiği üzere pandemi nedeni ile küresel piyasalarda ayçiçek yağı da dahil çok sayıda temel gıda maddesinde sık sık fiyat değişikliği yaşanıyor. 10 yıldan fazla süredir iç savaşın yaşandığı Suriye'de ise yaşanan gelişmeler kırılgan iç piyasayı daha fazla etkliliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.