2,2 milyon kişinin sigorta primi ödenemedi

2,2 milyon kişinin sigorta primi ödenemedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK prim borçlarının yapılandırılmasında bugüne kadar 2 milyon 248 bin 894 kişinin başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Bakan Bilgin, ayrıca 101 milyar 7 milyon lira borç için yapılandırma işlemi yapıldığını da ifade etti.

 

14,1 MİLYAR LİRA TAHSİLAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılandırmadan önce uygulaması devam eden 7256 sayılı kanun kapsamında 2 milyon 248 bin 894 başvuru alındığını belirterek, “Toplamda 101 milyar 7 milyon lira borç yapılandırıldı. 1 Haziran 2021 tarihi itibarıyla da 14 milyar 100 milyon lira tahsilat gerçekleştirildi. Yapılandırmaya başvurmayan ya da yapılandırmaları bozulanlar, 7326 sayılı kanundan faydalanabilecekler” bilgisini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçladıklarını belirtti. Yeniden yapılandırma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna prim borçları için son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihinin ise 1 Kasım 2021 olduğunun altını çizen Bilgin, Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar gibi primini kendisi ödeyen vatandaşların, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabileceklerini kaydetti. Bilgin, “İsteyen vatandaşlarımız, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek. Genel Sağlık Sigortası borçları için ise başvuru şartı aranmayacak, bu kapsamdaki tüm borçlar otomatik olarak yapılandırılacak” ifadelerini kullandı.

14,1 MİLYAR TL TAHSİLAT YAPILDI

Bilgin, yapılandırmadan önce uygulaması devam eden 7256 sayılı kanun kapsamında, 2 milyon 248 bin 894 başvuru alındığını belirterek, “Toplamda 101 milyar 7 milyon lira borç yapılandırıldı. 1 Haziran 2021 tarihi itibarıyla da 14 milyar 100 milyon lira tahsilat gerçekleştirildi. Yapılandırmaya başvurmayan ya da yapılandırmaları bozulanlar, 7326 sayılı Kanun’dan faydalanabilecekler” bilgisini verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yapılandırma kapsamındaki borçların gecikme zammı ve cezası ile kanuni faizi silinerek borç tutarları, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncellenecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021’e kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.