Akaryakıt fiyatlarına dev zam!

Akaryakıt fiyatlarına dev zam!

Araç sahiplerine zam haberleri peş peşe geliyor. Benzin ve motorinin ardından LPG’ye de (otogaz) dev zam yolda.

Dolar kurunda yaşanan dengesizlik en çok akaryakıt piyasasını vurdu. Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarına indirim beklerken aksine ardı arkası kesilmeyen zamlar sürücülerin kapısını çalıyor. Son dönemde bazı zamanlarda gelen indirimler Eşel Mobil Sisteminin kademeli olarak kaldırılması nedeniyle pompa yerine   ÖTV'ye yansımıştı. Ancak zamlar direk sürücülerin cebinden çıkıyor. Benzin ve motorinin ardından LPG’ye de (otogaz) dev zam geleceği öğrenildi. 

 

LPG'YE DEV ZAM GELİYOR 

2022'nin ilk gününde, benzin fiyatlarına 1,21 TL, motorin fiyatlarına 1 TL 29 kuruş zam gelmişti. Ayrıca yakın zamanda motorine 94 kuruş, benzine ise 63 kuruş zam gelmesi bekleniyordu. Son olarak Otogaza da hafta başında 30 kuruş dolayında zam gelmesi bekleniyor. Sektör kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre hafta başında (yüksek olasılık pazartesiyi salıya bağlayan gece) LPG’de 30 kuruşluk zam geleceği ifade edildi. 

LPG'YE İKİ YÖNLÜ ZAM BASKISI OLUŞTU 

Akaryakıt sektörü yetkilileri zam baskısı yaşadıklarına dikkat çekereki "Bir yandan yurt içinde dolar kuru, diğer yandan da ürün fiyatları artıyor. Bu akaryakıt ve LPG üzerinde iki yönlü olarak zam baskısı oluşturuyor. Buna bağlı olarak hafta başında LPG’de bugünkü verilere göre (7 Ocak Cuma) 30 kuruş dolayında bir zam hesaplanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.