Altın 500 liraya gidiyor! İslam Memiş: Ortalık Kurtlar Vadisi oldu

Altın 500 liraya gidiyor! İslam Memiş: Ortalık Kurtlar Vadisi oldu

Altın fiyatları son ayların en yüksek seviyesine çıktı. Gram altın 482 lirayı, gram gümüş 7 lirayı geçti. Altın uzmanı İslam Memiş piyasaları değerlendirirken Kurtlar Vadisi örneği verdi.

Altın fiyatları bu hafta gerçekleştirdiği pik ile son haftaların en yüksek seviyesine çıktı. Bir ara 482 lirayı gören altın fiyatları haftannın son iş gününü 478 lira bandında tamamladı. Altın fiyatlarındaki artışla birlikte gümüş fiyatları da hareketlendi. Gümüşün gram fiyatı 7 lira 1 kuruştan haftayı tamamladı. Serbest piyasada dolar kuru 8 lira 38 kuruşa kadar çıkarken euro ise 10 lira 15 kuruşa yükseldi. Altın ve gümüş piyasalarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren altın uzmanı İslam Memiş net konuştu.

KAPALIÇARŞI'DA ALTIN FİYATLARI

Altının ons fiyatı 1776 dolardan haftayı kapatırken, gümüşün ons fiyatı ise 26 dolara yükseldi. Altın fiyatlarındaki büyük çıkışla birlikte Kapalıçarşı'da altın fiyatları şu şekilde oluştu: Gram altın 478 lira, Çeyrek altın 791 lira, Cumhuriyet altını 3 bin 224 lira, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 438 liradan işlem gördü.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU: ORTALIK KURTLAR VADİSİ OLDU

Gram altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketleri değerlendire altın uzmanı İslam Memiş, "Altın fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalık tam Kurtlar Vadisi oldu. Ben Merkez Bankası'nın faiz kararından dolayı dolar kurunda gerileme beklemiştim ama karar metnindeki düzeltme o beklentiyi de ortadan kaldırdı. Bundan sonra artık düşüş diye bir şey yok. Bundan sonra herkes gözünü yukarıya doğru çevirecek. Dolar kurunda 9 TL, gram altında 600 TL ve gümüşte 12 TL öngörülerimin artık yolu açıldı.Altın piyasasında bir alım fırsatı olacağını tahmin ediyordum ama o ihtimal de kalmadı. Gram altında artık 500 TL'li rakamları gündemimize alacağız. Mayıs ve Haziran aylarında ise gram altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş meydana gelecektir. Haziran sonunda gram altın için 600 TL'li rakamları konuşacağız. Bunun için kimse rehavete kapılıp üç kuruş kar için varlıklarını satmasınlar. Dünyada riskler devam ettiği sürece varlıklarında al sat yapanlar zarar etmeye devam edecekler. 400 TL'ye aldığın gram altını 472 TL'ye satıp karını aldın, çok güzel. Ne olmuş oluyor sen Türk lirasına döndün. Bununla da kalmadın altın piyasasından da çıktın. Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor ne oldu senin 70 TL'lik karın. Sattığın altını geri alabilecek misin? Altın piyasası daha sana 3-5 ay alım fırsatı verecek mi zannediyorsun.Beni takip eden insanlar bana soruyorlar işte altın şu kadar oldu satalım mı veya dolar şu kadar oldu satalım mı? Ben bugüne kadar kimseye sat diye bir şey demedim. Bunu demem de! Ben satmaktan yana değilim. Benim yatırım anlayışım birikimden, tasarruftan yanadır. Satmayı değil arttırmayı düşün." İfadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.