Bakanlıklar Kuzey Marmara Otoyolu projesindeki ek maliyeti yok saydı!

Bakanlıklar Kuzey Marmara Otoyolu projesindeki ek maliyeti yok saydı!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 2.1 milyar dolarlık ek maliyetini Maliye Bakanlığı da Ulaştırma Bakanlığı da üstlenmediği ortaya çıktı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerindeki 2.1 milyar dolarlık ek maliyet artışını Hazine Maliye ve Bakanlığı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da üstlenmediğini açıkladı. 

PARAYI KİM ÖDEYECEK?

Proje Limak-Cengiz Holding ortaklığı tarafından yapılan Kurtköy-Akyazı kesiminde yüzde 65.5 oranında, Kolin-Kalyon ortaklığı tarafından yapılan Kınalı-Odayeri kesiminde ek maliyet artışı ise yüzde 55.3 oranında gerçekleşmişti. Eylül 2019 tarihinde yapıldığı anlaşılan ek maliyet artışlarının toplam tutarının 2 milyar 186 milyon 895 bin 114 lira olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borç üstlenim anlaşmasına taraf olmasıyla belirlenmişti.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, otoyol yapımı projelerinde ek maliyet artışının en fazla yüzde 20 oranında olması gerektiğini dile getirerek soru önergesi verdi. Akın'ın soru önergesine yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, projeye alınan krediye taraf olmasına karşın ek maliyet artışı konusunda topu Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı'na attı. Ulaştırma Bakanlığı ise “YİD projelerinde tüm iş ve işlemler mevzuata uygun olarak, sözleşmede yer alan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.