Benzin, motorin ve LPG'ye bu gece büyük zam

Benzin, motorin ve LPG'ye bu gece büyük zam

Merkez Bankası'nın yüksek enflasyona rağmen faiz indirimine devam etmesi dolar kurunu fırlattı. Dolardaki artış nedeniyle benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş ve LPG'ye 45 kuruş zam kararı alındı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) yüksek enflasyona rağmen faiz indirmesiyle dolar/TL 11 TL’yi aşarken, akaryakıtta zam yağmuru geliyor.

Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, litre fiyatı benzinde 52 kuruş, motorinde 50 kuruş zamlanıyor. LPG'ye de 45 kuruş zam kararı alındı.

Zamlar, bu geceden itibaren yürürlüğe girecek.

DEPO ARTIK DAHA PAHALIYA DOLUYOR

Yalnızca son iki ayda akaryakıt ürünlerine gelen zam vatandaşın cebinde yük oluşturdu. LPG otogaz; 5 defa zamlanarak litre fiyatı 1 lira 82 kuruş arttı. Benzin 4 defa zamlanarak litre fiyatı 1 lira 18 kuruş arttı. Motorin de 3 defa zamlanarak litre fiyatı 87 kuruş arttı.

Vatandaşlar, yalnızca son iki ayda bir depo LGP otogaz alırken 91 lira; bir depo benzin alırken 59 lira, bir depo motorin alırken de 44,5 lira daha fazla ödemeye başladı.

FİYATLAR NE OLACAK?

Zammın ardından litre fiyatı benzinde İstanbul’da yaklaşık 8,17’den 8,69’a, Ankara ve İzmir’de 8,25’ten 8,77’ye yükselecek.

Motorinde ise fiyat İstanbul’da 8,23’ten 8,73’e, Ankara ve İzmir’de 8,31’den 8,81’e yükselecek.

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.