Çalışmaya devam etmek isteyen EYT'lileri bekleyen tehlike:

Çalışmaya devam etmek isteyen EYT'lileri bekleyen tehlike:

Hukukçular, şirketlere EYT’li işçilerin bir-bir buçuk ay uzak tutulmasından sonra işe geri alınmalarını ve böylece gelecekte ‘hak mahrumiyeti’ davasıyla karşılaşma riskinin ortadan kalkacağı tavsiyesinde bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'de yaş sınırı uygulanmayacağını ve düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurmuştu. Düzenleme kapsamında tek seferlik tazminatların 300 milyar lira, kamuya yıllık maaş ödemelerininse yaklaşık 150 milyar lira olacağını hesaplanmıştı.

EYT düzenlemesiyle ilgili şirketler de hazırlığa başladı. Bazı şirketler, çalışmaya devam edecek EYT’li işçilerin ileride hak mahrumiyeti nedeniyle dava açmaması için formülleri araştırmaya başladı.

Ekonomi gazetesinden Vahap Munyar, ise grup şirketlerinde 4 binin üzerinde personel çalıştıran ismini vermediği bir holding patronunun insan kaynakları birimlerine EYT kapsamına girenler konusunda bir çalışma yaptırdığını yazdı.

'EYT'LİLERİ BİR-BİR BUÇUK AY ŞİRKETTEN UZAK TUTUN'

Munyar, hukukçuların şirkete verdiği tavsiyeyi şöyle yazdı:

EYT’li personelinizden çalışmaya devam etmesini istediklerinizi tazminat ödemesi sonrası bir-bir buçuk ay kadar şirketlerinizden uzak tutun. Bir-bir buçuk aylık aradan sonra yeniden işe alın. Böylece gelecekte ‘hak mahrumiyeti’ davasıyla karşılaşma riskiniz ortadan kalkar.”

Holding patronuyla geçen hafta buluştuklarında EYT’lilerden işe devam edecekler konusunda yaptıkları analizi kendisine aktardığını belirten Munyar, patronun "EYT ile ilgili mevzuata “hak mahrumiyeti” davalarını frenleyecek bir madde, düzenleme konulmasında fayda var" dediğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.