Dolar kurunda kritik tarih 15 Nisan! Dolar nereye kadar yükselir

Dolar kurunda kritik tarih 15 Nisan! Dolar nereye kadar yükselir

Dolar kurundaki agresif yükselişin nedenini açıklayan ekomist Mert Yılmaz dolar kuru içi yeni hedefler verirken 15 nisan tarihine dikkat çekti.

Para piyasalarının yakından tanıdığı INFO Yatırım Genel Müdür Yardımcısı ekonomist Mert Yılmaz son değişikliklerden sonra dolar kuru ile ilgili yeni beklentini paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması ve yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesi üzerinde 7.20 TL’den 8.40 TL’ye kadar yükselen dolar kuru bugün itibariyle bir miktar gerilese de kritik seviye olan 8 TL’nin üzerinde seyrediyor. Son gelişmelerden sonra dolar kurunda oldukça agresif hareketler gözlemlenirken ekonomist Mert Yılmaz Sami Altınkaya’nın EkonomiTube kanalında dolar kuru beklentilerini paylaştı. Mert Yılmaz konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Naci Ağbal’ı görevden almasının çok büyük bir hata olduğunu ifade ederken bu kararın yabancı yatırımcının ülkemize olan güven sorununu daha da arttırdığını ileri sürdü.

Yılmaz, 15 Nisan’da Şahap Kavcıoğlu yönetiminde ilk kez gerçekleştirilecek PPK toplantısının dolar kuru için oldukça önemli olduğunu açıkladı.

 

GÜVEN VE İSTİKRAR YALAN KELİMELERİ YALAN OLDU

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasıyla Türkiye’nin güven ve istikrar kaybettiğini belirten Yılmaz “ Sayın Cumhurbaşkanı yabancı yatırımcıyı ülkeye çağırırken hep iki şeyin altını çizdi; Güven ve istikrar. Bu insanlarda gelip Türk Lirası varlıklara yatırım yaptılar. Güven ve istirar değin yerde sen 4 ayın sonunda ve piyasanın kredi tanıdığı bu krediyi de doğru kullanan Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldığında orada zaten kullandığın iki kelimeden bir katık oldu. buradaki sorun Türkiye her gün öngörülebilirliğini kaybediyor.” dedi.

 

“8.48 TL GEÇİLİRSE DOLAR BİR TUR DAHA YÜKSELİR”

Merkez Bankası 15 Nisan’daki Para Politikası Kurulu toplanısından bir faiz artışı beklemediğini söyleyen Mert Yılmaz dolar kuru için şu ifadelerde bulundu:

"Teknik açıdan dolar kuru 8.21 TL’yi geçerse grafikte 8.50 gözüküyor. Teknik analiz avaz avaz bağırıyor. Dolar kurunda 8.48 TL yukarı yönlü geçilirse burası bir tur daha gider. Kurun sakinleşmesi için 8.21 TL’nin aşağısına inmesi lazım."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.