Erdoğan'a 'ekonomi' ve 'sistem' şoku

Erdoğan'a 'ekonomi' ve 'sistem' şoku

AREA Araştırma, 'Ekonomi' ve 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin son anket sonuçlarını yayımladı. Ankete göre, seçmenlerin yüzde 61,6'sı 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'den yana tercihini belirledi.

AREA Araştırma, 12 ilde gerçekleştirdiği “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması–Mayıs 2022'' anket sonuçlarını yayımladı.

Ankette, 'Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu?' sorusuna yanıt veren katılımcıların yüzde 61,6’sı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” yanıtını verdi. 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' olmasını belirtenlerin oranı ise yüzde 28,1 iken kararsız/sandığa gitmem diyenlerin oranı ise yüzde 10,3 olarak belirlendi.

SEÇMEN, 'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ BAŞARISIZ BULUYOR

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni başarılı buluyor musunuz?' sorusuna yanıt veren katılımcıların, yüzde 67'si 'başarısız' buluyorum yanıtını verirken, yüzde 26,3'ü 'başarılı bulduğunu belirtti. 'Fikrim yok' diyenler ise yüzde 6,7'de kaldı.

HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI 'BAŞARISIZ'

'Hükümetin ekonomi politikasını başarılı buluyor musunuz?' sorusuna yanıt veren katılımcıların yüzde 83,6'sı 'başarısız' bulurken, 'başarılı' bulanların oranı ise yüzde 12,6 olarak ölçüldü. 'Fikir belirtmeyenlerin' oranı ise yüzde 3,8 olarak belirlendi.

''TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU EKONOMİ VE İŞSİZLİK''

Ankete katılanların yüzde 76,5'i Türkiye’nin en önemli sorununu 'ekonomi ve 'işsizlik' olarak görürken, 'göçmenler ve mülteciler sorunu' yüzde 9,1 ile ikinci sırada yer alırken, 'adalet, hukuk sisteminin eksiklikleri' yüzde 3,5 ile üçüncü sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.