Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

Son dakika haberi... TÜİK'in aralık ayı enflasyonunu açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da belli oldu. Buna göre memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli oldu.

Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili milyonların beklediği zam haberi; TÜİK'in duyurduğu Aralık ayı enflasyonu ile birlikte belli oldu. SSK ve Bağ-Kur'luların emekli zammı 8.36 oldu. Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ile birlikte 7.36 zam alacak.

YILIN İLK AYINDA ZAMLI MAAŞLAR ÖDENECEK

Emekli ve memur maaş zammı ayrıca yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine, emekli doktorların ilave ödemelerine etki edecek. Böylece milyonlarca vatandaş 2021 yılının ilk ayında zamlı maaşları hesaplarında görecek.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI DA BELLİ OLDU

Yeni memur maaşlarının belli olmasıyla beraber 2021 kıdem tazminatının tavanı belli oldu. 2021 yılında kıdem tazminatında tavan rakam 7 bin 638 lira olarak belirlendi.

ASGARİ ÜCRET, AÇLIK SINIRI, YOKSULLUK SINIRI... HEPSİNİN ALTINDA

En düşük emekli maaşı 1500 lira ve yeni yıl zammıyla beraber bu maaş 1625 liraya çıkacak. Kendisiyle beraber hanede 3 kişiye daha bakmak zorunda olan bir emekli ay içerisinde; 1200 lira daha kazanırsa asgari ücrete, 965 lira daha alırsa açlık sınırına, 6 bin 811 lira daha kazanması halinde ise yoksulluk sınırına ancak ulaşacak.

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.