Pazarcı esnafı da tükendi

Pazarcı esnafı da tükendi

Tüm küçük esnaf gibi ekonomik krizden etkilenen pazarcı esnafı, pandemi nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte iflasın eşiğine geldi.

“HAFTA SONU 10 BİNDEN FAZLA PAZARCI TEZGÂH AÇAMADI”

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, “Ulaşım sektörü dâhil gıda, tekstil, hizmet ve saç bakım sektöründeki esnaf ve sanatkârlarımız en çok cumartesi ve pazar günleri iş yapıyor. Semt pazarlarımızın da en yoğun olduğu günler hafta sonu. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle İstanbul’da cumartesi ve pazar günleri kurulan 141 semt pazarı kurulamadı ve 10 binden fazla pazarcı esnafı tezgâhını açamadı. Bu yüzden sebze ve meyveler çöpe gidiyor. Bu durum ülke ekonomisine de büyük zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

“ESNAF TEZGÂH AÇMAYINCA MARKETLER PİYASADA TEKEL OLUYOR”

Pazarcıların iflasın eşiğinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Zincir marketler hafta sonu faaliyetlerini sürdürüyor. Bu esnafımız adına haksız rekabet doğuruyor. Marketlerde sosyal mesafeye uyulmadığını görüyoruz. Olan hafta sonu dükkânını kapatan, tezgâhını açamayan esnafa oluyor. Pazar yerleri temasın olmadığı, alışverişin açık alanda yapıldığı yerler. Bütün uzmanlar kapalı alanlarda salgın riskinin daha fazla olduğunu söylüyor. Ayrıca pazarcı esnafının tezgâhını açamaması zincir marketlerinin piyasada tekel olmasını sağlıyor. Böylelikle sebze ve meyve fiyatları daha da artıyor. Vatandaşların ihtiyaç duyduğu kaliteli ürünleri, kolayca ve uygun fiyata temin edebilmesi, esnafımızın daha fazla mağdur olmaması için pazarların hafta sonu açık olması lazım. Aynı zamanda vatandaşlarımız kapalı alanlar yerine açık alanları tercih edecektir. Bu da salgınla mücadeleye katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.