Ünlü isim altın fiyatları için rakam verdi

Ünlü isim altın fiyatları için rakam verdi

Gram altın fiyatları üzerinden sert hareketler devam ediyor. Altın fiyatları yükseliş bandında hareket ederken ünlü isimler altın fiyatları için tahminlerini sürdürüyor. İşte güncel altın fiyatları...

Altın fiyatları her geçen gün sergilediği yükselişlerle tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Gram altın fiyatı güne 771 TL’den başlamasının ardından yeni bir yükseliş daha kaydetti. Gram altın fiyatı saat 14.15 itibariyle 787,50 TL’den işlem görüyor. ONS altın fiyatı ise 1789 dolarda hareket ediyor. Öte yandan altın fiyatları bu cuma ABD’de açıklanacak enflasyon verisine odaklandı. Altın yatırımcıları ise virüs varyantı, jeopolitik riskler gibi küresel risklere odaklanmış vaziyette. Gram altın fiyatları ve ONS altın fiyatı noktasında ilerleyen süreçlerde neler yaşanacağı merak edilirken uzman isimler tahmin ve değerlendirmelerini verilere dayanarak yorumlamaya devam ediyor. İslam Memiş ve Eral Karayazıcı altın fiyatları piyasasını değerlendirdi. 

ALTIN FİYATLARI İÇİN İYİMSER TABLO: DAHA ELVERİŞLİ ADAY

Gram altın fiyatı pazartesi günü rekor tazeledikten sonra dolar kurunda küçük geri çekilmeyle bir miktar düşmüştü. Hafta ortasına yükselişle başlayan gram altın fiyatı şu dakikalar 787 TL’yi görerek yükselişini sürdürüyor. Gram altın fiyatı dün günü 779 TL’den kapatmıştı. ONS altın fiyatı ise 1789 dolar bandında hareket sergiliyor. ONS altın bugün en yüksek 1791 dolar seviyesini gördü. Altın fiyatları için yorumlarda bulunan Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, “Son 5-6 işlem gününde ons altın bir dengelenme çabası içinde görünse de Fed beklentisi ile ABD tahvil faizlerinin yükseliş yaşaması en önemli riski. Geride kalan 18 aylık dönemi ağırlıkla 1700-1900 dolar bandında dalgalanarak geçiren bu cephede ben bir süre daha bunun devam etmesi ihtimalini daha yüksek buluyor, 2022 ilk yarısı içinde 1625 dolar civarına düşecek olursa bunun risk almak adına ilgi çekici bir seviye olacağını düşünüyorum. 2022 ikinci yarısı altın cephesinde kalıcı değer artışları adına daha elverişli bir parkur olmaya aday görünüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

GRAM ALTIN FİYATI NE OLUR?

Gram altın fiyatı için de yorumda bulunan Eral Karayazıcı, “Gram altın ise tamamen Türk Lirası'nın seyrine bağlı ve bu cepheye senaryo üretmek var olan bilgi seti ile güç.” dedi.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR SATMAYIN UYARISI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, katıldığı yayında dolar kuru için, “Döviz satarak süreç çok idare edilemez. Doları 14 lira seviyesinden 11 lira seviyesine çekmek bence marifet değildir.9,65 lira seviyesine çekmek marifettir. Bunu yapabiliyorsanız başarılı olmuşsunuzdur. Piyasalar kumarcılara, al-sat yapanlara bırakıldı.” ifadelerini kullandı.

8 Aralık güncel altın fiyatları şöyle - Saat 14.25

ONS altın 1789 dolar

Gram altın 787,50 TL

Çeyrek altın 1298 TL

Cumhuriyet altını 5290 TL

Tam altın 5196 TL

Yarım altın 2598 TL

22 ayar bilezik 720 TL

14 ayar altın 459 TL

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.