Uzman ekonomistten dolar uyarısı

Uzman ekonomistten dolar uyarısı

Dolar kuru 7 TL’nin üzerinde yeniden fiyatlanırken piyasa beklentilerini Mert Yılmaz açıkladı. Uzman ekonomist dolar kuru için önemli analizlerde bulundu.

Dolar kurunda son yaşanan yukarı yönlü fiyat hareketlerinin ardından vatandaşların en çok merak ettiği konu dolar kurunda yaşanan yükselişin devam edip etmeyeceği konusu oldu. İNFO yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz merak edilen soruya cevap verdi.

Geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana Merkez Bankası’nın faiz artışları ve beraberinde gelen sıkı para politikası söylemleri dolar kurunu uzun bir zamanın ardından 7 TL’nin aşağısına düşürdü. Kasım ayından sonra yaşanan düşüşlerle birlikte 6.92 TL seviyesini gören kur yüzde 20’lik bir değer kaybına uğradı. Dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününe yükselişler başlarken yeniden 7 TL’nin üzerinde bir fiyata oturdu. Son yaşanan hareketlerin ardından ekonomist Mert Yılmaz dolar kuru için dikkat çekici yorumlarda bulundu.

“DOLAR KURUNDA BÜYÜK PANİK BAŞLAYABİLİR”

Sami Altınkaya’nın Youtube kanalına konuk olan Mert Yılmaz dolar kuru beklentileri için şunları söyledi:

Dolar kuru 6.85 TL aşağı geçilmediği sürece buradan kesinlikle döviz satmam. Dolarda 6. 85 TL geçilirse bugüne kadar gördüğümüz satıştan daha büyük bir satış yeriz. Yani dolar kuru 6. 50 TL’ye gelebilir. Çünkü dolar kuru 7.50 TL’nin altına gelmez denirken 7.20’ye gelir diyen bir grup vardı. Seviye aşağıya geldikçe kitle kalabalıklaştı. Şimdi bu 6.85 tarafı böyle bir çin seddi gibi örülmüş durumda orası kırılırsa bir büyük panik başlayabilir.

Merkez Bankası’nın zamanında atmadığı adımlar yüzünden faizin yüzde 17’ye dolar kurunun da 8.50 TL çıktığını ifade eden Mert Yılmaz 6.85 direncinin öneminde değindiği konuşmasında bu seviyelerden sert bir yükseliş bekler misin sorusuna “dolar kurunda çok sert bir yükseliş gerçekçi değil, Şuanda öyle bir hikaye yok” dedi.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.